TESTOVI SIMPTOMA NA KORONU PREKO INTERNETA Građani već popunjavaju! Ko se javi ujutru, bude primljen tokom dana, a evo gde i kako (DETALJNO UPUTSTVO)

Objašnjenje kako se prijaviti na sajtu e-zdravlje.

Infektivna klinika
Infektivna klinika, Foto: Alo.rs/ Dejan Briza

Nekoliko desetina građana prijavilo se od jutros na onlajn test samoprocene simptoma na korona virus, saznaje “Blic”.

Ovaj onlajn test aktiviran je jutros, a da biste se testirali potrebno je da odete na link eZdravlja, zatim unesete lični broj osiguranja sa zdravstvene kartice i broj zdravstvene kartice.

- Popunite test koji je na bazi algoritma. Oni koji imaju simptome biće upućivani u najbliži dom zdravlja koji ima Kovid 19 ambulantu koja radi 24 sata. Lekari će pozvati pacijente i zakazati pregled - rekli su u Vladi.

Ukoliko se neko prijavi prepodne, a lekari procene da ima simptome, on će najverovatnije biti primljen istog dana, a možda i odmah ukoliko su simptomi ozbiljni. Ako neko, s druge strane, test popuni popodne ili uveče, na pregled će biti pozvan sledećeg dana.

- Tek smo počeli sa radom. Do sada je test popunilo nekoliko desetina građana. Imamo stalno angažovane lekare koji analiziraju testove - kažu u Vladi.

Premijerka Srbije Ana Bnabić obavestila je građane da će od danas svi oni koji budu posumnjali da su zaraženi korona virusom moći da urade online test samoprocene simptoma, čiji će rezultati biti prosleđeni lekarima.

Na sajtu eZdravlje objašenjena je procedura pristupanja.

COVID-19 obaveštenje

U algoritmu postupanja sa licem kod koga je postavljena sumnja na infekciju virusom, definišu se obaveze lekara Doma zdravlja u sistemu nadzora nad COVID-19, gde svaki Dom zdravlja treba da omogući direktnu komunikaciju osobe sa sumnjom na COVID-19 sa lekarom.

Portal eZdravlje, između ostalog, omogućava da popunite samoprocenu, na infekciju virusom COVID-19 na osnovu koje ćete dobiti smernice o daljem postupanju, i direktnu elektronsku komunikaciju sa respiratornim ambulantama iz sistema nadzora, gde ćete moći postavljati pitanja koja Vas interesuju u vezi sa ovim virusom.

Da bi ste pristupili funkcijama portala potrebna je prijava i registracija koju je moguće izvršiti na jedan od sledećih načina:

- Prijava preko podataka sa kartice zdravstvenog osiguranja omogućava pristup ograničenim funkcijama portala eZdravlje, koje se tiču samo COVID-19 samoprocene i komunikacije sa Respiratornim ambulantama.

- Registracija naloga i prijava preko portala eZdravlje - odabirom opcije „Otvori nalog“ kreirajte profil i prijavite se sa svojim podacima, omogućava Vam pristup svim funkcijama portala

- Prijava preko eID.gov.rs, jedinstvenog državnog sistema za autentikaciju građana u svim sistemima eUprave, gde drugi i treći stepen autentikacije Vam omogućavaju pristup svim funkcijama portala.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi