Doktor Predrag Kon
Printscreen
Doktor Predrag Kon

Printscreen

Doktor Predrag Kon, Foto: Printscreen

Dolaze topliji sunčani dani, tada mora da se desi nešto, ali ćemo tek videti šta nam ti dani donose, istakao je Kon.

- Ne smemo da dozvolimo da nam se desi italijanski ili španski scenario, nalazimo se u najtežim nedeljama - rekao je Kon.

- Očekujem da će najveća ekspanzija biti oko šeste nedelje, a sigurno će nas mučiti do kraja maja. Posle toga očekujem mesec dana borbe i potom ozbiljno olakšanje.

Izlaganje je zaključio sledećim rečima: Izdržite, sigurno izlazimo iz ovoga, vraćamo se normalnom životu, dočekaćemo svi zajedno slobodu!

Podsetimo, doktor Kon nije imao zadršku na konferenciji za medije povodom koronavirusa u nedelju, stavljajući stepen ozbiljnosti na novi nivo.

Predrag Kon

Printscreen

Predrag Kon, Foto: Printscreen

- Nismo mi izmislili toplu vodu, to je nešto što se sprovodi na drugim mestima. Da li zajedno donosimo odluke? Naravno! Ljudi u vlasti imaju kart blanš, slobodnu odluku o smanjenju kontakata, to ću uvek podržavati, pa sve do nivoa zatvaranja od 24 sata. Danas je 24. dan i ulazimo u dane kad su u drugim zemljama naglom brzinom rasli brojevi obolelih, a kasnije broj smrti. Nemojmo da gledamo samo ovaj trenutak, unapred, jer kad gledamo unapred onda odlučujemo vrlo energično. Nema više prenemaganja, ova vlast zaslužuje bukvalno svaku pohvalu od struke. Do sada u svom životu nisam lično doživeo takvu podršku za struku. Srećom ili nesrećom ni ovakvu situaciju. Ovo je izazov za sve nas, mi jesmo u ratu. Ovo jeste ratno stanje! Ja sam vojni epidemiolog. Kao major sam izašao iz vojske. Vojna preventiva je ponos ove zemlje, vojna logistika je napravila ovu bolnicu. Vojna logistika stoji iza specijalnih izolatora, tamo gde će se lečiti laki. Mi nemamo bolje, sve drugo bila bi greška! - zaključio je Kon.

Objasnio je da je Sajam najbolje što ova zemlja ima u ovom trenutku, kao i to da sve važi i za druge bolnice.

- Kada se govori o Sajmu, otvoreno kažem pred svima da je to apsolutno najbolje rešenje koje je Srbija donela, sve ostalo bi bila greška. Sve to liči i upriličeno je. To je bolnica, sposobna, onda kada bude bila popunjena sa kadrom i praktičnim neophodnostima, logistikom, tog momenta će početi da radi. Još nemam informaciju da li je to danas ili je već u toku, ali je suština da ne može bolje! Jednostavno svaka ideja da može bolje bila bi pogrešna jer bi donela nova zaražavanja.

Komentari (1)

daca

30.03.2020 17:03

I sta ovde uliva nadu? Nista od ovog i njemu slicnih sarlatana ne moze ulit nadu.