Bata Trlaja
Printscreen: Youtube
Bata Trlaja

Printscreen: Youtube

Bata Trlaja, Foto: Printscreen: Youtube

To je izjava po kojoj se proslavio Bata Trlaja, jedan od uličnih bosova 90-ih u Beogradu.

 

Radoslav Trlajić (37) zvani Bata Trlaja, bio je vlasnik fudbalskog kluba Bežanija i vođa takozvanog novobeogradskog klana. On je, kako prenose beogradske novine, na lestvici beogradskih kriminalaca počeo da se penje posle Divčevog ubistva. Reč je o čuvenom Mihajlu Divcu, koji je bio vođa ove grupe pre njega. Bili su dobri prijatelji.

Pročitajte još:

 

Radislava Trlajića su smatrali, nakon smrti Divca, novim liderom novobeogradske grupe. Samo jednom je bio u zatvoru, i to samo na tri meseca, zbog oružene pljačke nekoliko kilograma zlata u Bijeljini.

 

Njegovo ime vezivano je za toples barove, kao i poslove sa Ruskinjama, Ukrajinkama i Rumunkama, a govorilo se i da se bavi trgovinom narkoticima.

Trlajić će ostati upamćen i kao čovek koji je na leđima nosio Kristijana Golubovića kad je ovaj, prilikom bekstva, povredio nogu skočivši s trećeg sprata Petog opštinskog suda u Beogradu.

 

Ubijen je 25. februara 2000. godine oko 22.30 hicima iz "kalašnjikova" u sačekuši koju su pripremila trojica napadača, nedaleko od stana u kom je živeo, a ubice nikad nisu nađene.

 

Teško ranjeni vlasnik FK Bežanija vozio je još 200 metara, posle čega je kolima sleteo u jarak pored puta.