Nema više kazni za parkiranje pod brisačem! Nov sistem je u primeni, a ovo je detaljno uputstvo

Primena novog sistema elektronske kontrole i naplate parkiranja e-Parking, počela je danas.

Kazna na Rastinom autu
Foto: Ana Paunković

Kontrolori JKP "Parking servis" obaveštavaju vozače o uvođenju novog sistema, kao i da u slučaju da nisu platili parkiranje u zoniranom području ili su prekoračili vreme dozvoljenog parkiranja, više neće dobiti kaznu na šoferšajbnama automobila. Umesto papirnih, kontrolori izdaju elektronske dnevne parking karte (eDPK).

Iz "Parking servisa" kažu da će tokom avgusta svi vozači koji dobiju elektronsku dnevnu parking kartu (eDPK), na svojim vozilima zateći obaveštenje o tome i moći će odmah da je plate putem sajta www.parking-servis.co.rs. Posle mesec dana, kada se priviknu na novi sustem, građani će morati češće da posećuju sajt "Parking servisa", ili novu aplikaciju, kako bi proverili da li su im kontrolori napisali kaznu.

- Kao i do sada, ukoliko dugovanje izmire u roku od osam dana od dana izdavanja eDPK, vozači ostvaruju pravo na popust u iznosu od 50 odsto. Obaveštenje o izdatoj kazni, vlasnici vozila će dobijati i na kućnu adresu, u tada če takođe imati mogućnost da u roku od osam dana plate kaznu s popustom. Ipak, apelujemo na građane da koriste vid onlajn plaćanja na sajtu Preduzeća - kažu u JKP "Parking servis".

Novina je i to da vozači, osim slanjem SMS poruke, parkiranje sada mogu da plate i kupovinom e-karte na kioscima, a uskoro i putem nove aplikacije "Parking servisa" koja će biti dostupna za instaliranje na pametnim uređajima od 10. avgusta.

Povezane vesti

 • Korisnik: acazemunac
  05/08/2020 - 08:10
  Neverovatno ! Parking servisu pada novac sa neba, zaposeli su tudju (citaj nasu ) imovinu i ovo malo posla sto treba da obave ne mogu. Najbolje bi bilo da im svi gradjani uplacuju mesecno da ne moraju da rade. Bolje bi bilo kada nebi postojali. Niko nikada i nece da objavi kolike pare uzimaju od gradjana za nesto sto nije njihovo. Pametan advokat bi ih ukino.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi