Katarina i Aleksandar Karađorđević
Alo/Vladimir Marković
Katarina i Aleksandar Karađorđević

Alo/Vladimir Marković

Katarina i Aleksandar Karađorđević, Foto: Alo/Vladimir Marković

Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević napravio je gaf na svom Fejsbuk profilu jer je „pobrkao“ ko mu je deda, a ko mu je pradeda.

Verovali ili ne, Karađorđević je u svojoj objavi na Fejsbuku kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića nazvao pradedom, a to viteški kralj Aleksandar od Jugoslavije svakako nije bio.

Naime, kralj Aleksandar Prvi Karađorđević je otac kralja Petra Drugog Karađorđevića i deda prestolonaslednika Aleksandra. Po svemu sudeći, prestolonaslednik je pobrkao podatke iz svog porodičnog stabla jer mu je pradeda bio kralj Petar Prvi Karađorđević u narodu prozvan Oslobodilac.

Ovaj gaf prestolonaslednika pokrenuo je lavinu komentara od toga kako starešina Doma Karađorđevića ne poznaje osnovne rodbinske odnose u svojoj kući, a odmah se pokrenula i priča o njegovom skromnom poznavanju srpskog jezika. Nakon burne reakcije pratilaca njegovog lika i dela, prestolonaslednik je brže-bolje postavio novu objavu, u kojoj se priseća dara koji je njegov deda kralj Aleksandar Prvi Karađorđević poklonio Crkvi Aleksandra Nevskog u Beogradu. 

Pročitajte još:

Komentari (2)

Vladke

14.09.2020 07:28

Ali nije bio ni kralj. Sin Karađorđa Petrovića, Aleksandar I Karađorđević, je bio knez. Kraljevina Srbija je proglašena 1882.godine, tetek nakon te godine, je neko mogao da bude kralj. Prvi kralj Srbije je bio Milan Obrenović. A prvi kralj iz dinastije Karađorđević je bio kralj Petar I Karađorđević, koji je krunisan za kralja 21.09.1904.

vitabrevis

14.09.2020 14:12

@Vladke - "Tuče" džibru (otud i podočnjaci) i "traži POŠTOVANJE"!!!