Kc Niš, Klinički centar Niš
youtube/ Al Jazeera Balkans
Kc Niš, Klinički centar Niš

youtube/ Al Jazeera Balkans

Kc Niš, Klinički centar Niš, Foto: youtube/ Al Jazeera Balkans

Ona je na svet donela dečaka koji je trenutno u stabilnom stanju, ali je ona nažalost preminula.

Trudnica (34) iz Vranja koja je bila na respiratoru u KC Niš, sinoć je rodila muško dete, ali je ubrzo nakon porođaja preminula, piše "Telegraf".

- U poslednjih 24 sata došlo je do progresivnog pogoršanja zdravstvenog stanja trudnice. Na kontrolnom ultrazvuku utvrđeno je da je plod vitalan, pa je multidisciplinarni tim lekara sastavljen od ginekologa, anesteziologa i pedijatra zbog pretećeg smrtnog ishoda majke, obavio porođaj carskim rezom. Intervencija je zahtevala nadljudske napore lekara, u više navrata rađena je reanimacija i dete je rođeno živo. Beba koja je rođena u 26. gestacijskoj nedelji nalazi se na odeljenju Neonatologije Kliničkog centra u Nišu - saopštio je Radmilo Janković, načelnik Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš.

On je izrazio žaljenje što je majka preminula.

- Nakon porođaja, došlo je do novog srčanog zastoja i uprkos našim naporima, porodilja je preminula - rekao je Janković.

Trudnica je u nišku bolnicu sa simptomima zaraze korona virusom stigla 3. jula, a od 18. jula nalazila se na respiratoru.

Anđelka Slavković, direktor Klinike za dečju hirurgiju i ortopediju kazala je da je beba trenutno u stabilnom stanju.

- Ona je porođena sinoć oko 20 sati carskim rezom, rodila je dete teško 900 grama. Nažalost, majka je preminula, a beba je preživela. Dete je na mehaničkoj ventilaciji i trenutno nije životno ugroženo - saopštila je Slavković.

Ovo je druga porodilja koja je preminula od posledica zaraze korona virusom u niškoj bolnici. A.P. iz Orljana koja je takođe bila na respiratoru podlegla je zarazi 21. jula dan nakon što je rodila muško dete koje je takođe preminulo.

Pročitajte još:

Komentari (2)

ne dozvoliti da se zaraze

28.07.2020 12:23

Uvesti karantin trudnicama. Dati im odredjeno vreme za izlazak (samo za njih obezbedjeno). Verujem da su mnoge zaradile coronu kod lekara na pregledima.

Aca

28.07.2020 15:51

Tugaaa velikaa.....??