Stepan Dobricanović
Youtube/Printscreen
Stepan Dobricanović

Youtube/Printscreen

Stepan Dobricanović, Foto: Youtube/Printscreen

 

* Da nije tako teško doživeti stotu svedoči najstariji žitelj Borskog okruga Stepan Dobricanović (105)

* Nije mu strano da pojede burek i popije pivo

* Za dugovečnost je ipak zahvalan životu bez poroka

Rođen je s početka Prvog svetskog rata. Tačnije 5. februara 1914. godine, ovaj bivši rudar Rudnika bakra Majdanpek, nakon što mu je pre 10 godina preminula supruga Radmila, do maja meseca ove godine potpuno se sam brinuo o sebi. Prve komšije, rođaci i meštani sela često su ga obilazili i priskakali u pomoć kada je bilo potrebno, i to uglavnom oko nabavke ogreva, ali i ostalih potrepština.

Pročitajte još:

Starina se nije odricao ustaljenih navika. Nedeljom je uvek išao u seosku kafanu, u kojoj, pored razgovora, voli da pojede i koji burek i popije pivo. Uz sve to, eliksir za dug život ovog simpatičnog dekice, koji je i u ovim godinama nasmejan i gostoprimljiv, upravo je, kako sam kaže, život bez poroka.

Stepan Dobricanović

Youtube/Printscreen

Stepan Dobricanović, Foto: Youtube/Printscreen

- Ja sam potpuno zdrav, ništa me ne boli. Ne pijem ni lekove, ni rakiju i ne pušim. Svakoga dana obavezno nakon obroka pojedem nekoliko kockica šećera uz malo vode. Uveče šolju mleka i krišku hleba sa medom – ističe starina Stepan, koji je do pre nekoliko godina čitao novine i penzioni ček potpisivao bez naočara.

BONUS VIDEO: Anketa: Šta građani misle o protestu taksista