Milojko Pantić izlazi iz policijske stanice
E-stock/Miloš Rafailović

 

Milojko Pantić izlazi iz policijske stanice

E-stock/Miloš Rafailović

Milojko Pantić izlazi iz policijske stanice, Foto: E-stock/Miloš Rafailović

 

Sportski novinar Milojko Pantić oglasio se saopštenjem, oglasio je danas, dan pošto je objavljena vest da je načinio saobraćajni prekršaj i da je priveden u alkoholisanom stanju kada je svojim vozilom udario u džip " interventne jedinice".

Pantić je javnosti uputio otvoreno pismo kako bi, kako je napisao zaštito, pre svega svoju porodicu.

PIVO, VINO, RAKIJA? Evo šta je sve morao da popije Milojko Pantić da bi mu izmerili 1,73 promila u krvi

Povodom njegovog pisma oglasila se Jasmina Milošević, direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja.

Milojko Pantić

Alo.rs

Milojko Pantić, Foto: Alo.rs

 

“Na sreću po građane Beograda i njihovu bezbednost u saobraćaju, nemamo ni nekoliko desetina, a još manje ni nekoliko stotina slučajeva dnevno, da neko udari u policijsko vozilo sa 1,73 promila alkohola u krvi i onda krene da vozi Brankovim mostom u suprotnom smeru. Srećom po sve stanovnike Beograda, takvo nešto se ne dešava u našoj prestonici često ni na godišnjem , ni mesečnom nivou, a kamoli dnevnom, naglašava Jasmina Milošević i dodaje:

"Naprosto je užasno da Milojko Pantić ne oseća grižu savest zbog toga što je uradio.
Iz svega što je naveo jasno je da je njemu jedino krivo što živimo u zemlji u kojoj javnost ima pravo da zna da je on to uradio. Smeta mu što javnost zna šta je uradio, ali ne i činjenica da je vozio pod uticajem alkohola sa 1,73 promila, udarivši u policijsko vozilo i zatim vozeći u suprotnom pravcu Brankovim mostom i zaključuje.

 

"Povrh svega, Pantić licemerno kaže: „Pa nisam nikog ubio i nisam načinio nikakvo teško krivično delo, nikoga povredio“ i slično".

" Kada čujem tako olako shvatanje neodgovornog ponašanja, naprosto moram da pitam – pa nije valjda da su nadležne institucije trebale da sačekaju da nekoga ubije, pre nego što reaguju? Da li je trebalo da sačekamo da pregazi nečije dete ili nečijeg roditelja, brata, sestru? I najzad, ako je neko ko govori istinu, neka kaže javno koliko puta do sada je vozio u stanju teške alkoholisanosti, što jeste 1,73 promila alkohola u krvi?, pita se direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja, dodaje ona.

EKSKLUZIVNO! Pogledajte snimak hapšenja mrtvog pijanog Milojka Pantića!

Istraživanje nam pokazuje, da povećanjem alkohola u krvi, raste verovatnoća da će vozač učestvovatui u saobraćajnoj nezgodi sa poginulima. Tako, da kada govorimo o nekome ko vozi sa 1,73 promila u krvi, verovtanoća je 550 puta veća da će učestvovati u nezgodi.
I postavlja se pitanje, koliko izvinjenja duguje svim ljudima koje pominje, jer nije njegova zasluga što nikoga nije povredio, nego stvar gole sreće da se niko nije zadesio na njegovom putu, dok je vozio suprotnom stranom na Brankovom mostu.

 

Ona podseća, da kod veoma teške alokoholisanosti, koja se kreće od 1,6-2 promila alkohola, medicinski je dokazano da dolazi do veoma teških poremećaja funkcija i reagovanja, veoma velikih poteškoća u koordinaciji, kao i gubitka mogućnosti saradnje. Kod vozača se javlja drskost, nepromišljenost i surovost. Sve ovo ukazuje, na školski primer ponašanja osobe sa tolikom količinom alkohola u organizmu.

Milojko Pantić izlazi iz policijske stanice

E-stock/Miloš Rafailović

Milojko Pantić izlazi iz policijske stanice, Foto: E-stock/Miloš Rafailović

 

"Sramota je da neko ko sebe naziva javnom ličnošću i ko treba da daje primer svojim odgovornim ponašanjem, i ko najzad ima kvalifikaciju ozbiljnog čoveka u ozbiljnim godinama, uopšte pokušava da nađe opravdanje za svoje sramne , gotovo ubilačke, postupke, sa kojima je neporecivo ugrozio i svoj i živote drugih učesnika u saobraćaja, kaže direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja.