Jasmina Milošević
S. Radovanović/Tanjug
Jasmina Milošević

S. Radovanović/Tanjug

Jasmina Milošević, Foto: S. Radovanović/Tanjug

Ona je istakla da su za sve saobraćajne nezgode, bilo da su uzrokovane sopstvenom ili tuđom greškom, zajedničke posledice koje su često nenadoknadive.

Miloševićeva je istakla da je u poslednjih desetak godina postoji trend smanjenja broja saobraćajnih nezgoda i ponovila da je cilj da od 2020. godine nema dece poginule u saobraćaju.

Pročitajte još:

Govoreći o trendovima u ovoj godini, istakla je da nadležni još uvek analiziraju šta se dogodilo u julu ove godine kada se zbio veliki broj nezgoda sa smrtnim ishodom, istovremeno dodajući da je do juna ali i od avgusta primećen trend smanjenja nesreća.

- Isto je nekome reći „volim te“ i sugerisati mu da ne pije alkohol kada vozi, reći mu da veže pojas u automobilu ili da stavi kacigu na motoru - zaključila je Miloševićeva.

Za braunile misli da su igračke, a kada je zasvrbe ožiljci na telu mama Katarina i tata Radovan joj kažu da je ujeo komarac!

AUTOR: Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 01.10.2019. 17:57 Helena Gavran ima samo četiri godine, lice anđela i opaki tumor na mozgu. Maligni. Helena Gavran, Foto: Alo.rs * Helena Gavran ima 4 godine i tumor na mozgu * Hitno joj je potrebna pomoć za dalje lečenje * Za lečenje u Parizu joj je potrebno 545.000 evra Umesto da provodi svoje dane igrajući se sa drugom decom, ova malena "šargarepica" leži u bolnici.

Broj poginulih na putevima u Srbiji se iz godine u godinu smanjuje, ali broj teško povređenih lica u saobraćaju je i dalje veoma visok, rečeno je danas na Kopaoniku gde je počeo drugi stručni seminar "Unapređenje sistema bezbednosti saobraćaja", koji će trajati do trećeg oktobra.

Prema rečima načelnika Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Nebojše Arsova, više od 3.000 osoba u saobraćajnim nezgodama zadobije teške telesne povrede i dobar deo njih imaju posledice tokom celog života.

Milan Tešić iz Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srpske je čestitao organizatorima na velikom broju predstavnika jedinica lokalnih samouprava koji prisustvuju seminaru na Kopaoniku.

- Zajednički problem Srbije i Republike Srpske je nedostak kapaciteta na lokalu da se isključivo bavimo bezbednošću saobraćaja - rekao je on i dodao da je cilj ovakvih seminara upravo jačanje kapaciteta na lokalu.

Od januara do avgusta ove godine 10,8 miliona eva

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra iz Sektora za budžetsku inspekciju Ministarstva finansija Ana Tešić je rekla da su izvori finansiranja unapređenja bezbednosti saobraćaja budžet jedinica lokalne samouprave, novčane kazne za prekšaje, pokloni i ostali prihodi.

- U 2017. godini od novčanih kazni prihodovano je 11, 5 miliona evra u budžetu jedinica lokalnih samouprava, u 2018. godini 12, 5 miliona evra, a u periodu januar-avgust ove godine reč je o iznosu oko 10, 8 miliona evra - navela je Tešić i dodala da su to ozbiljni prihodi.