Kafići, konobar, kafić
TANJUG/ ZORAN ZESTIC
Kafići, konobar, kafić

TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Kafići, konobar, kafić, Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Radojičić je za TV Prva rekao da noćas nije bilo kršenja mera u ugostiteljskim objektima, ali i dodao da je bilo okupljanja građana u privatnim stanovima.

"Ugostitelji su ispoštovali nove mere Kriznog štaba, ali ostaje da apelujemo na stanovništvo da se ne organizuju privatna okupljanja jer ona ugrožavaju njihovo zdravlje, njihovih bližnjih i ostalih građana", istakao je gradonačelnik, a saopšteno iz gradskog Sekretarijata za informisanje.

Radojičić je ukazao da je individulna odgovornost ključna u borbi protiv pandemije, ali i da su mere Kriznog štaba bitne u toj borbi.

"Ogroman teret je na članovima Kriznog štaba, jer su oni pored lekara i medicinskog osoblja izneli ovu pandemiju koja traje već godinu dana. Naravno tu smo i mi ostali koji pokušavamo da nađemo balans između epidemiološko-medicinskih stavova i stavova koji čuvaju privredu. Mislim da je na poslednja dva Krizna štaba nađena mera koja će zaustaviti novo povećanje broja obolelih", naveo je Radojičić.

On je istakao da je prisustvovao sastanku predsednika Aleksandra Vučića sa ambasadrkom Kine Čen Bo o kapitalnim infrastrukturnim projektima u Srbiji i Beogradu.

"Zaključak sastanka je da nam je Kina izuzetno puno pomogla u borbi protiv pandemije. Izuzetno je važna nova dostava 500.000 sinofarm vakcina, kako bi smo mogli da nastavimo kontinuitet vakcinacije", ukazao je gradonačelnik.

On je naveo da je u Beogradu vakcinisano skoro 500. 000 građana, od kojih je više od 50 odsto starijih od 65 godina primilo vakcinu i njih više od 45 odsto starijih od 75 godina.

"Imali smo sreće jer je predsednik uspeo da obezbedi vakcine, Ministarstvo zdravlja dobro organizuje imunizaciju stanovništva, a Grad Beograd daje maksimalnu podršku u organizaciji tog procesa. U tom segmentu možemo da budemo ponosni i zahvalni Narodnoj Republici Kini na sveobuhvatnoj podršci", rekao je Radojičić i pozvao građane da se vakcinišu jer je to jedini način da pobedimo virus.

Zoran Radojičić

ALO! foto Marko Djokovic

Zoran Radojičić, Foto: ALO! foto Marko Djokovic

Kada je reč o infrastrukturnim projektima koji se u prestonici Srbije izvode sa kineskim kompanijama, Radojičić je podsetio da je reč o obilaznici oko Beograda, kao i da je predviđena konekcija autoputa „Miloš Veliki” sa Novim Beogrado

"Projekat prerade otpadnih voda i fabrike u Velikom selu su od izuzetnog značaja, jer će rešiti 70 do 80 odsto direktnih kanalizacionih ispusta u beogradske reke", ukazao je Radojičić. On je naveo da do kraja godine počinje izgradnja crpne stanice na beogradskom ušću, pod nazivom „Ušće nova” koja će prikupljati otpadne vode iz Zemuna i Novog Beograda.

On je podsetio da su u planu ili se već sprovode i drugi značajni projekti.

"Održan je sastanak sa Nemačko-srpskom privrednom komorom u kojoj posluje više od 400 firmi. Sa kompanijom „Simens” već sprovodimo projekat adaptabilnog kontrolisanja saobraćaja u Beogradu. Predviđeno da se taj sistem postavi na 322 raskrsnice i na taj način ubrza protok saobraćaja. U ovom trenutku je 55 raskrsnica organizovano na taj način, uglavnom u delu Bulevara Dimitrija Tucovića i rezultati su već vidljivi", zaključio je Radojičić.

Pročitajte još: