TEŠKA BORBA SA KORONOM Igor je 17 dana bio u bolnici i upozorio je na neobičnu pojavu

"Svima želim da se zahvalim na podršci i zaista svaka mi je mnogo psihički bila lekovita. Hvala još jednom".

 Igor Sandić
Foto: Facebook

Beograđanin Igor Sandić preležao je korona virus: hospitalizacija, 17 dana bolničkog lečenja, borba za pluća i neobična pojava na koju je upozorio. Tako ukratko glasi njegova priča, a evo detalja borbe koja je uspešno okončana.

"Draga moja porodico, dragi prijatelji, hajde i ja i da se javim da sam u mnogo boljoj zdrastvenoj situaciji od kada sam zbrinut u kovid bolnici "Dragiša Mišović" pre nepune dve nedelje. Ostaje mi borba za pluća, da mi se vrate na nivo pred ovu boleštinu", napisao je pre 10 dana na Fejsbuku Igor Sandić, pa poručio: "Svima želim da se zahvalim na podršci i zaista svaka mi je mnogo psihički bila lekovita. Hvala još jednom".

Anketa:

Da li se pridržavate mera zaštite od korone?

Ukupan broj glasova: 54

  • Da: 93% (50)
  • Ne: 7% (4)

Nastavio je:"Dragi moji, nakon 17 dana bolničkog lečenja najzad sam sa svojima. Predstoji mi period kućnog lečenja, bojim se da me moja Sanja ne razmazi. Hvala vam svima na podršci, nemam pravih reči da opišem koliko mi je svaka vaša ispisana reč znači!"

Mesecima se piše kako kovid može da izazove čudne promene (simptome ili znakove), a s jednom od njih suočio se i Igor:

"Dragi moji, moram s vama da podelim jedno moje kovid iskustvo o kome se retko priča, a mislim da je veoma važno i da može biti od pomoći ljudima koji se kod kuće leče od kovida, bez lekarskog nadzora. Radi se o pojavi modre boje ispod noktiju na šakama (iskreno, nokte na nogama nisam gledao).

To izgleda kao kada se ruke zimi smrznu od hladnoće pa nokti pomodre. Ukoliko kod sebe primetite ovu pojavu, znajte da je to signal za uzbunu. Lekarsko objašnjenje koje sam ja dobio glasi: "U pitanju je niska saturacija, odnosno, nizak nivo kiseonika u krvi". Hitno se obratite lekaru, koji bi trebalo da vas stavi na dopunski kiseonik. Tu vreme igra ključnu ulogu!

Pojava modrih noktiju u mom slučaju, iako sam bio na bolničkom kiseoniku, bila JWE najava visoke temperature preko 40 i dva dana teške borbe sa temperaturom i najmorbidnijim zamislivim halucinacijama (one zaslużuju poseban tekst).

Nadam se da će ovo nekome biti od koristi. Čuvajte sebe i vaše lepe porodice. Zdravi mi bili".

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi