Nastavnica Emilija
privatna arhiva
Nastavnica Emilija

privatna arhiva

Nastavnica Emilija, Foto: privatna arhiva

Setili su se nekadašnji đaci. Njihova nastavnica Emilija Rajić je pre nekoliko meseci napunila 85 godina. Iako neki više ne žive u Čačku i Srbiji, dogovorili su se i uspeli da je iznenade. Poklonili su joj 85 ruža.

Nisu zaboravili Emilijini đaci da niko nije ponavljao razred zbog matematike. Pomagala im je i da savladaju zadatke iz fizike i hemije. Imali su slobodu i da je pitaju sve što ih je interesovalo, piše portal Ča glas.

Bilo je i takmičara. Jednom su njeni učenici osvojili prva tri mesta na Saveznom takmičenju mladih matematičara. I nastavnica je zbog toga, te 1987. godine, nagrađena Ordenom sa srebrnim vencem.
- Nećemo o nagradama! Bilo je divnih nastavnika i profesora matematike u Čačku. Tada su u Skoplju dominirali svi naši Čačani, ne samo moji đaci. I danas, kada se sretnem sa nekim učenicima, znaju da se našale da nisu bili takmičari. Meni to nije bilo važno, ne pamtim ih samo zbog toga. Volela sam decu, prosvetu. Taman posla da odvajate učenike! Oni to nepogrešivo osete - napominje Emilija Rajić.