Plaža na Halkidikiju
Privatna arhiva /D. Micić
Plaža na Halkidikiju

Privatna arhiva /D. Micić

Plaža na Halkidikiju, Foto: Privatna arhiva /D. Micić

Darko Micić boravi na Halkidikiju i veruje da će se takva situacija narednih dana promeniti kada stigne još turista iz Srbije.

- Turista jeste manje, ali verujemo da će ih iz dana u dan biti više. Odlično smo prošli kako pri prelasku granica, tako i tokom boravka na Halkidikiju - rekao nam je Darko. 

Milica Dimitrijević je od utorka na Eviji, gde su, kako navodi, cene iste kao i prethodnih godina. 

- Evija inače važi za jedno od jeftinijih letovališta. Međutim, i pored toga, ovde je i dalje prazno, osim nas koji smo došli 16. juna drugih turista nema - rekla nam je Milica.

Kad je reč o kafićima i restoranima, kaže da konobari svuda nose rukavice, dok maske nemaju svi, ali ih ipak nosi većina.

- Teško je disati pod maskama na 35 stepeni i to je razlog što ih svi ne nose. Njihovo nošenje nije obavezno za turiste. Jedino što su uveli jesu brojevi koje dobijate pri ulasku u bilo koji objekat, bilo da je reč o kafiću ili prodavnici, jer je dozvoljeno da u zatvorenom prostoru boravi do 100 ljudi - kaže naša sagovornica i dodaje da su cene, kako u marketima, tako i u kafićima i tavernama, na nivou prošlogodišnjih.

Kada je reč o plažama, sagovornici „Alo!“ napominju da je broj ležaljki znatno manji, a razmak između njih je najmanje dva metra. To potvrđuje i Emilija Simić, koja je smeštena na Pilionu.

Pročitajte još:

- Nama je super jer nema gužve. Bukvalno smo prvi turisti ovde, a na plaži smo sami, sve je pusto. Nismo imali problema pri samom prelasku granice, ali jesmo čekali tri sata da bismo došli na red - rekla nam je Emilija.

U Paraliji konobari s vizirima

- Ležaljke su na rastojanju od dva metra, a piće se donosi u plastičnim čašama koje su zatvorene. U restoranima su stolovi na određenom rastojanju i svuda se nalazi sredstvo za dezinfekciju - ističe Biljana.

Giros tri evra

Hleb 0,5
Mleko 1,2
Sok u prodavnici 1 - 1,5
Voda 1 - 1,2
Piće u kafiću 3-5
Kafa u kafiću 3
Pivo u kafiću 3-5
Giros 3
Pica 2,5 - 6
Klub sendvič 4
Voćna salata 5,5

*Cene su u evrima