Bezbednosno informativna agencija BIA
BIA
Bezbednosno informativna agencija BIA

BIA

Bezbednosno informativna agencija BIA, Foto: BIA

 

Bezbednosno informativna agencija (BIA) našla se na udaru tendencioznih napada.

Naime, na mobilnim aplikacijama poput Vajbera i Vocapa kruži fotografija navodnog dokumenta BIA u kojem se navodi da ta agencija može da sprovodi posebne mere i radnje u pojedinim ugostiteljskim objektima.

To bi praktično značilo da pripadnici BIA imaju ovlašćenje da ulaze u poznate ugostiteljske objekte i u njima postavljaju tehničku opremu za nadzor gostiju.

Zgrada u kojoj su se održavali prijemi za austrougarskog cara i kralja Aleksandra

Na krajnjem severu Banata, u Kikindi, nalaze se velelepne građevine koje čuvaju tajnu prohujalih vekova i bogate istorije koja je neizbrisivo utkana upravo u jednoj od njih - sadašnjoj zgradi Narodnog muzeja i Istorijskog arhiva, a u njenoj unutrašnjosti najpoznatija i najstarija Kurija, zgrada u kojoj su održavali prijemi za austrougarskog cara i regenta Aleksandra, jugoslovenskog kralja.

Na navodnom spisku BIA su i poznati restorani poput "Miloševog konaka", "Zavičaja", "Krokodila" i mnogih drugih.

Ovim povodom oglasila se i BIA: 

Pročitajte još:

 - Upoznati smo sa širenjem tendenciozno izmišljene i falsifikovane objave, koja ima za cilj da uznemiri javnost i građane Srbije, kao i da dovede u sumnju legitimitet Agencije i njenih pripadnika. Bezbednosno-informativna agencija je pokrenula mere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju otkrivanja i identifikovanja autora sporne objave. Ovo je samo još jedan primer fabrikovanja lažnih vesti i širenja istih, korišćenjem mobilnih aplikacija za komunikaciju i zloupotrebom društvenih mreža i interneta, a sve u cilju uznemiravanja građana - kažu u BIA.

 

Komentari (1)

Milovan

25.09.2019 20:22

Svakako treba pronaći izvor lažnih informacija i izdajnika koji udaraju na Državu i najvažnije institucije našeg sistema.