NEVIĐENA PREVARA! Glumi majku bolesnog deteta, zloupotrebljava podatke, samo da bi došla do novca!

Građani Srbije na meti su prevarantkinje koja na sve načine obmanom pokušava da dođe do novca za navodno bolesno dete. Radi se o ženi koja se predstavlja nekada kao Nataša Janković, navodno majka Filipa Ivanovića za čije je lečenje već prikupljan novac, a nekada kao Biljana Kovačević, majka malog Novaka. Roditelji Filipa Ivanovića, koji je inače izlečen, već su ceo slučaj prijavili policiji.

"Nataša" i "Filip", Foto: Printscreen
"Biljana" i "Novak" , Foto: Printscreen

Redakciju „Alo!“ u sredu je pozvala izvesna Nataša Janković, koja se predstavila kao majka Filipa Ivanovića, kome je neophodna pomoć za lečenje tumora na mozgu. Tvrdila je da se za njeno dete prikuplja novac preko Fondacije „Budi human - Aleksandar Šapić“ i tražila da joj naša redakcija medijski pomogne. Kazala nam je da je iz Vršca, kao i da joj se sin leči u vršačkoj bolnici.

Nema blama

„Alo!“ je juče kontaktirao s navodnom Natašom Janković, prvo na broj koji nam je ostavila, a nakon nekoliko minuta pozvali smo je na broj koji nam je pre mesec dana ostavila predstavivši se kao izvesna Biljana Kovačević. Kada smo je pozvali na „Biljanin broj“ rekla je da je greška i da je ona Nataša Janković. Tvrdi da nas nikada nije pozvala kao Biljana Kovačević, da joj je možda neko tada uzeo telefon i poslao lažnu ličnu kartu. Tvrdi i da će doći u redakciju da se uverimo da nije prevarant. Nimalo se nije potresla kad smo rekli da su roditelji slučaj prijavlili policiji.

- Nemam čega da se plašim, nemam potrebe da se plašim - tvrdi Nataša, odnosno Biljana.

Međutim, samo mesec dana pre toga, našu redakciju pozvala je izvesna Biljana Kovačević, tražeći da joj pomognemo u prikupljanju novca za njenog sina Novaka, koji navodno ima srčane probleme. Izvesna Biljana nam je tada poslala fotografije sa sinom, a jedna od njih identična je fotografiji koja prati tekst o Filipu Ivanoviću iz Vršca. Tada je poslala i fotografiju svoje lične karte što je trebalo da bude verodostojan dokaz da je reč o ozbiljnoj osobi, a ne prevarantu. Kako se vrlo brzo se ispostavilo da je ipak reč o prevari, „Alo!“ nikada nije objavio Biljaninu priču.

"Biljana" nam je poslala i fotografiju "svoje&quo, Foto: Privatna arhiva

Inače, dečak Filip Ivanović zaista postoji. On nije iz Vršca, kako se navodi na jednom portalu i kako prevarantkinja tvrdi, već je iz Smedereva i za njega je odavno prikupljen novac, i to zahvaljući ljudima velikog srca, i on je izlečen.
Roditelji Filipa Ivanovića, kao i Fondacija „Budi human - Aleksandar Šapić“ navode da prevarantkinja već danima pokušava da prevari građane i uzme im novac.

- Videli smo članak na jednom portalu i šokirali se da neko preko našeg deteta pokušava na prevaru da dođe do novca. Za našeg Filipa, zahvaljujući dobrim i humanim ljudima, neophodan novac za lečenje je prikupljen i on je već bio na operaciji. Hvala bogu, izlečen je - rekao je za „Alo!“ Filipov otac Ivan Ivanović.

Filip Ivanović i majka Jelena Ivanović
Filip Ivanović i majka Jelena Ivanović, Foto: Privatna arhiva

On, kao i njegova supruga Jelena Ivanović, kažu da su slučaj prijavili policiji.

- Ta žena je zloupotrebila i slučaj i podatke našeg deteta. Odgovorni ljudi iz Fondacije odmah su reagovali, tako što su stupili u kontakt sa bankom, koja je blokirala račun koji je ta žena ostavljala - kaže Filipova mama Jelena.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi