Gazdarica Vesna pokazala kako se pravi najbolji slavski kolač! Svaki ukras na kolaču ima svoju simboliku!

RINA
Vesna Maslać iz Čačka može se pohvaliti da pravi najbolji slavski kolač u Srbiji, jer je za to dobila čak i zlatnu medalju na Pekarijadi.
“Za najbolji kolač potrebni su jednostavni sastojci, jedan kilogram brašna, šećer, so, sveži kvasac i voda. Svaka domaćica ima i svoj tajni sastojak, a moj je kora od limuna koja kolaču daje poseban miris i ukus”, priča Vesna.
Pročitajte još:
Kad se testo zamesi i kolač ispeče onda na scenu stupa mašta. Najlepši deo svakako je ukrašavanje, a svaki ukras koji prođe kroz Vesnine ruke ima svoju simboliku.

RINA
“Pod slova stavljamo grožđe da nam vinogradi budu rodni, zatim žito da ambari budu puni, cveće da u kuću donese lepotu i miris, i goluba da donese vernost”, rekla je ova iskusna pekarka.

RINA
Za Vesnu pekarstvo nije samo zanat, već veština koju usavršava duže od dvadeset godina.

RINA
“U manastiru sam videla kako monahinje prave slavske kolače i želela sam i ja da naučim. Očima sam upijala zanat i to znanje kasnije primenjivala kod kuće. Vremenom sam počela da dodajem i neke svoje ideje i ukrase”, kaže ova iskusna domaćica.

RINA
Ono što Vesna očima vidi to i napravi i zato ne čudi što je upravo ona umesila najbolji slavski kolač u Srbiji.
Bonus video: Najdramatičniji kadrovi. Evo šta se juče dešavalo u Jerkoviću.
