Vesna Maslać
RINA
Vesna Maslać

RINA

Vesna Maslać, Foto: RINA

 

Vesna Maslać iz Čačka može se pohvaliti da pravi najbolji slavski kolač u Srbiji, jer je za to dobila čak i zlatnu medalju na Pekarijadi.

“Za najbolji kolač potrebni su jednostavni sastojci, jedan kilogram brašna, šećer, so, sveži kvasac i voda. Svaka domaćica ima i svoj tajni sastojak, a moj je kora od limuna koja kolaču daje poseban miris i ukus”, priča Vesna.

Pročitajte još:

 

Kad se testo zamesi i kolač ispeče onda na scenu stupa mašta. Najlepši deo svakako je ukrašavanje, a svaki ukras koji prođe kroz Vesnine ruke ima svoju simboliku.

Vesna Maslać

RINA

Vesna Maslać, Foto: RINA

 

“Pod slova stavljamo grožđe da nam vinogradi budu rodni, zatim žito da ambari budu puni, cveće da u kuću donese lepotu i miris, i goluba da donese vernost”, rekla je ova iskusna pekarka.

Vesna Maslać

RINA

Vesna Maslać, Foto: RINA

 

Za Vesnu pekarstvo nije samo zanat, već veština koju usavršava duže od dvadeset godina.

Vesna Maslać

RINA

Vesna Maslać, Foto: RINA

 

U manastiru sam videla kako monahinje prave slavske kolače i želela sam i ja da naučim. Očima sam upijala zanat i to znanje kasnije primenjivala kod kuće. Vremenom sam počela da dodajem i neke svoje ideje i ukrase”, kaže ova iskusna domaćica.

Vesna Maslać

RINA

Vesna Maslać, Foto: RINA

 

Ono što Vesna očima vidi to i napravi i zato ne čudi što je upravo ona umesila najbolji slavski kolač u Srbiji.

Ana Brnabić upisala se u knjigu žalosti i dala podršku neutešnim roditeljima! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/T.Đ DATUM I VREME: 21.11.2019. 10:35 - 21.11.2019. 10:48 U Matematičkoj gimnaziji danas se održava komemoracija. Ana Brnabić na komemoraciji Mihajla Sporića, Foto: Alo.rs Srpski fizičar Mihajlo Sporić, koji je umro 7. novembra u Velikoj Britaniji, biće sahranjen danas u 13 časova u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

 

Bonus video: Najdramatičniji kadrovi. Evo šta se juče dešavalo u Jerkoviću.