Prodavnica
Alo!/ Dejan Briza
Prodavnica

Alo!/ Dejan Briza

 Foto: Alo!/ Dejan Briza

Kako je ranije navedeno, od 2. do 6. januara važi radno vreme u skladu sa odlukom Vlade Republike Srbije, dok će Božić većini biti neradan.

Tržni centri mahom će na Badnji dan raditi skraćeno, od 9 do 18 časova, dok će na dan Božića biti zatvoreni.

Prodavnice Idea, Roda marketi i Mercator hipermarketi takođe će raditi u promenjenom režimu, saopštila je kompanija Mercator – S. Većina prodavnica IDEA, Roda i Mercator će 6. januara raditi skraćeno do 18 sati, a neradni dan za sve prodavnice će biti 7. januar.

Pored prodajnih objekata kompanije Mercator-S, svim kupcima su na raspolaganju i IDEA onlajn prodavnica, a dostava kupljenog je u roku od 60 minuta na adresu preko aplikacije GLOVO, kao i usluga Poruči i pokupi u 24 objekta i 17 gradova širom Srbije.

Takođe, kompanija Lidl Srbija će na Badnji dan raditi skraćeno i prodavnice će biti otvorene do 18 časova. Božić će takođe biti neradan.

Slično će biti i u objektima brenda DM – oni će 6. januara raditi po skraćenom radnom vremenu, dok će dan Božića biti neradan.

Pijace u prestonici

Kako je ranije rečeno, zelene pijace u Beogradu uglavnom neće raditi 7. januara.

Pijace “Zemun”, “Banovo brdo”, “Bele vode” i “Dušanovac” za Božić radiće skraćeno od 6.00 do 14.00 časova. Otvoreni tržni centar – Novi Beograd (“Buvljak”) 7. januara neće raditi, kao ni pijaca cveća “Krnjača”.

Na pijaci “Dušanovac” prodaja iz vozila neće se obavljati 7. januara. Pijaca “Palilula” 6. januara radiće od 7.00 do 18.00 časova, dok dan kasnije neće raditi.

Garaža na pijaci “Zemun” za Božić će raditi od 00:00 do 24:00 časa, dok garaža na pijaci “Zeleni venac” neće raditi 7. januara.

Apoteke “Beograd”

Radno vreme apoteka “Beograd” u vreme božićnih praznika biće izmenjeno, pa tako većina njih, osim dežurnih, neće raditi 7. januara.

Sve apoteke će 6. januara raditi po redovnom radnom vremenu.

Stalno dežurne apoteke, od 00 do 24 sata su:

– Prvi maj, Kralja Milana 9,

– Sveti Sava, Nemanjina 2,

– Zemun, Glavna 34,

– Bogdan Vujošević, Bulevar Maršala Tolbuhina 30,

– Gornji Grad, Dr. Ðorđa Kovačevića 27, Lazarevac.

Uz to, 7. januara, dežuraće sledeće apoteke:

– Mr Matej Ivanović, Knez Mihailova 27, 09-21 čas,

– Terazije, Terazije 29, 10-18 sati,

– Palilula, Knez Danilova 16, 08-18 časova,

– Braća Kovač, Krivolačka 4, 08-18 sati,

– Čukarica – Kozačinskog 1, 08-16 sati,

– Dr Simo Milošević, Patrisa Lumumbe 41, 08-18 časova,

– Ðuro Ðaković, Majke Kujundžić bb, Zvezdara, 08-18 sati,

– Radomir Nikolić, Srpskih udarnih brigada 6, 08-18 časova,

– Batajnica, Majora Zorana Radosavljevića 4, 08-14 sati,

– Obrenovac 1, Vojvode Mišića 231, 08-18 časova,

– Kosmaj 1, Kraljice Marije 15, Mladenovac, 08-18 sati.

Pošte

Za Božić radiće i dežurne pošte, saopštile su Pošte Srbije.

Naime, u četvrtak 7. januara, radiće Glavna pošta u Takovskoj 2. u Beogradu, od 7 do 21 čas, pošta u Subotici, Bajski put 58, od 8 do 12 časova kao i pošte na graničnim i administrativnim prelazima.

U sredu 6. januara, pošte sa celodnevnim radnim vremenom radiće skraćeno, do 18 časova, osim Glavne pošte u Beogradu, u Takovskoj 2, koja će raditi do 21 čas. Radno vreme pošta na graničnim i administrativnim prelazima se neće menjati.

Parking servis donosi dobre vesti stanovnicima glavnog grada

“JKP ‘Parking servis’ obaveštava korisnike svojih usluga da neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada tokom novogodišnjih i božićnih praznika 01, 02. i 07. januara 2021. godine, kada će biti zatvoreni i šalteri za rad sa strankama u ulicama Takovska 31 i Mileševska 51”, navodi se na sajtu preduzeća.

Pošta Srbije

Tanjug/Tara Radovanović

 Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće neprekidno otvoreni tokom praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate.

Od ponedeljka 4. januara, i od petka 8. januara 2021. godine, naplata i kontrola parkiranja u zoniranim delovima grada, kao i svi šalteri, radiće po uobičajenom radnom vremenu.

Beograđane čeka izmenjen režim rada javnog gradskog prevoza

U skladu sa merama Kriznog štaba za suzbijanje epidemije izazvane virusom kovid 19, Sekretarijat za javni prevoz će produžiti postojeću organizaciju javnog linijskog prevoza putnika do 11. januara 2021. godine. Redukcije polazaka na gradskim linijama biće na snazi od 20.30 sati do završetka rada linija, a produženi popodnevni vršni period (“špic”) će trajati do 20 sati, navodi se na sajtu Sekretarijata.

Na linijama javnog prigradskog i lokalnog prevoza putnika biće primenjeni redovi vožnje prilagođeni školskom raspustu.

Od 31. decembra 2020. do 7. januara 2021. godine, na svim linijama javnog linijskog prevoza putnika biće primenjeni sledeći redovi vožnje:

– red vožnje za radni dan u četvrtak 31. decembra, ponedeljak 4. januara, utorak 5. januara i u sredu 6. januara i

– red vožnje za nedelju u petak 1. januara, subotu 2. januara, nedelju 3. januara i u četvrtak 7. januara.

Pročitajte još: