Autoput auto-put
Alo!/Rajko Ristić
Autoput auto-put

Alo!/Rajko Ristić

Autoput auto-put, Foto: Alo!/Rajko Ristić

 

* Novi autoput povezivaće Beograd, Takovo, Čačak i ići do Crne Gore, pa dalje prema Jadranu

* Pomenuta saobraćajnica nosi tehnički naziv Koridor 11

* Odlučeno je da konačan naziv ove važne saobraćajnice bude autoput Miloša Velikog 

Novi put koji povezuje Beograd i Čačak, a u budućnosti bi trebalo da dosegne sve do Crne Gore, nosiće ime srpskog kneza Miloša Obrenovića!

Pročitajte još:

Kako se saznaje, Koridor 11 kroz Srbiju će se zvati auto-put Miloša Velikog. S obzirom na to da ova moderna saobraćajnica prolazi kroz ustanički kraj i povezuje ga sa Beogradom, nadležni nisu imali mnogo dileme oko izbora imena.

Ovo nikako ne smete da radite, ako ne poslušate, ISPAŠTAĆETE cele godine!

AUTOR: Alo.rs/A.M. DATUM I VREME: 08.08.2019. 08:30 - 08.08.2019. 08:48 Veliki praznik, iako nije crkveno slovo Sveta Petka Trnova, Foto: printscren youtube * Srpska pravoslavna crkva slavi Svetu Petku Trnovu * Na freskama i ikonama predstavljena je u monaškoj odeći * Danom ove svetiteljke završava se "ciklus ženskih praznika" Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas slave po crkvenom kalendaru prepodobnu mučenicu Paraskevu u narodu poznata i kao Petka Trnova.

Budući put za južni Jadran prolazi i kroz Takovo, u kojem su se srpske starešine okupile u aprilu 1815. na praznik Cveti i odlučile da podignu Drugi ustanak protiv Turaka na čelu sa Milošem Obrenovićem.

BONUS VIDEO: Vernici strahuju: Ako danas udari grom, to Sveti Ilija isteruje đavola!

 

Komentari (2)

Sasa.pariz

09.08.2019 10:18

Prvo ga napravite

Zeljko

10.08.2019 21:26

Bolje udarite kineski zid sa crnom gorom mnogo pametnije