GRČKA RAMPA ZA SRBE Evo kako će se naši turisti vratiti u Srbiju!

Ništa od letovanja.

Čekanje na granici
Čekanje na granici, Foto: Youtube/Printscreen

Grčka danas u 6 časova zatvara granice za državljane Srbije, potvrđeno je u ambasadi Srbije u Atini, nakon što je kabinet grčkog premijera Krijakosa Micotakisa dostavio zvanično obaveštenje. 

Inače, kako „Alo!“ saznaje ova odluka, koja je razočarala na hiljade Srba koji godinama letuju u Grčkoj usledila je nakon što se pojavio veliki broj naših sunarodnika koji su po ulasku u ovu zemlju na testiranju bili pozitivni na koronavirus.

Halkidiki
Halkidiki, Foto: Profimedia

Predsednica Udruženja turističkih agencija Srbije Marija Matijević za naš list ističe da u Grčkoj trenutno boravi oko 2.000 srpskih turista koji su na letovanje došli posredstvom agencija.

- Nadam se da će pustiti i sve naše turiste do momemta kada je predviđena zabrana ulaska. Grci su nas uverili da će agencije moći da pošalju autobuse po turiste, kada im isteknu aranžmani, zbog čega ne bi trebalo da bude većih problema - kaže naša sagovornica.

Veliki udar na turističke agnecije
Predsednica Udruženja turističkih agencija Srbije Marija Matijević za „Alo!“ ističe da odluka grčkih vlasti predstavlja veliki ekonomski udar na srpske turističke agencije.

Grčka je ubedljivo najpopularnija turistička destinacija Srba, vrlo smo razočarani i zabrinuti. Sada treba da vidimo sa vlasnicima hotela i vila na koji način ćemo putnicima vratiti novac ili pak pomeriti letovanje - kaže Matijević.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: itd.
  06/07/2020 - 08:00
  nemoj te ih vracati neka ostanu u grckoj
 • Korisnik: N.N
  06/07/2020 - 07:49
  More idem bre u Inat I sta mi ko moze...
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi