POKUŠALI DA POBEGNU U ŽUTOJ "LADI" Dvojica Srba divljački ubijena u Prizrenu! U njih sasuto 220 metaka! (UZNEMIRUJUĆ VIDEO)

TV kamere zabeležile stravičan zločin ubistva Srba koji su autom hitali da napuste grad da bi spasili živote.

Lada, ubistvo Srba
Lada, ubistvo Srba, Foto: Twitter printscreen

Prošlo je tačno 20 godina od kako su u centru Prizrena, 13. juna 1999. godine, drugi dan od ulaska KFOR-a na Kosovo i Metohiju, nemački vojnici sa ravno 220 metaka ubili civile Žarka Andrijevića i Slavka Veselinovića.

TV kamere su pre tačno 20 godina zabeležile stravičan zločin ubistva Srba koji su autom hitali da napuste grad da bi spasili živote.

Prvi put posle završetka Drugog svetskog rata, tačnije 54 godine od sloma sila osovine, Trećeg rajha i fašizma, nemački vojnik izlazi u jednu evropsku zemlju van Nemačke, izdaje naredbu o upotrebi oružja, puca i ubija dvojicu Srba – civila na Kosovu i Metohiji. Dogodilo se to 13. juna 1999. godine, samo dva dana od ulaska nemačkog KFOR-a na Kosovo i Metohiju preko graničnog prelaza Vrbnica iz pravca Kuksa u Albaniji.

Radio Televizija Srbije je povodom godišnjice od početka bombardovanja Jugoslavije, marta 2009. godine, objavila prvi put stravičan snimak ubistva dvojice Srba u centru Prizrena koji su žutom „ladom“ krenuli da napuste grad zbog nesigurnosti od albanskih ekstremista.

Nemačko demonstriranje sile drugog dana prisustva na Kosovu i Metohiji, jasno je pokazalo na čijoj su strani, i da malobrojni preostali Srbi u Prizrenu neće biti zaštićeni, kao ni oni koji pokušavaju da odu iz grada pod pritiskom albanskih terorista. Tih dana, juna 1999. godine, Srbi u Prizrenu su bukvalno bili pod dvostrukom okupacijom – pristiglih terorista UČK i nemačkog KFOR-a koji se otvoreno stavio na njihovu stranu.

ZBOG JEDNOG DEČAKA CELA POŽEGA ŽIVI U STRAHU Maltretira decu, tuče roditelje, nastavnike i meštane, škola i socijalne službe nemoćne, a on za to vreme leži u parku i puši cigarete, jednu za drugom!

Igor Šanjević zabeležio je kamerom, tog 13. juna 1999. godine, u jutarnjim satima, sigurno najpotresnije nečuveno bezrazložno ubistvo – likvidaciju Žarka Andrijevića iz Prizrena, portira u „Kosovo – vinu“ i Slavka Veselinovića Bosanca, izbeglicu iz Bosne, radnika Elektrodistribucije u Prizrenu. Oni su tog jutra žutom „ladom“ hitali da napuste grad zbog apsolutne nesigurnosti od strane Albanaca u Prizrenu i Metohiji.

Pri odlasku iz svojih kuća, ulicom kod pošte u centru Prizrena, dvojica Srba su se približavala autom grupi vojnika nemačkog KFOR-a koji su bili na punktu na oklopnim transporterima i pored njih.

Tu su bili u grupama i Albanci iz redova UČK koji su i drugi dan slavili dolazak KFOR-a u Prizren.

Pristigli nemački KFOR je procenio da su im Žarko Andrijević i Slavko Veselinović opasnost u žutoj „ladi“ koja im se približavala, pa su ispalili hitac upozorenja u vazduh da stanu. Izbezumljeni Srbi su se zaustavili, što se jasno vidi na snimku, a onda autom krenuli u rikverc.

U tom momentu nemački potporučnik KFOR-a na punktu – David Ferk, prvi put posle Drugog svetskog rata van Nemačke izdaje naredbu svojim vojnicima da se na Srbe civile otvori vatra:

„Otvori vatru na neprijatelja“. Nakon toga nemački vojnici ispaljuju ravno 220 metaka iz više automatskog oružja u Andrijevića i Veselinovića, kako je to zvanično na sudu u Koblencu u Nemačkoj zapisano.

U „ladi“ Andrijevića i Veselinovića, od desetine rafala i 220 metaka, nebi preživela ni muva.

NE UZIMAJTE LEKOVE SA SOKOM Posebno upozorenje pacijentima koji koriste OVE pilule! Omiljena voćka je najveći problem

Za volanom ”lade” Slavko Veselinović Bosanac usmrćen je istog trenutka, dok se Žarko Andrijević borio još nekoliko minuta za život pored auta u lokvi krvi koja se slivala niz ulicu prema nemačkim vojnicima KFOR-a.

Radnik međunarodne organizacije „World Vizion“, koji je pomagao smrtno ranjenom Andrijeviću, kazao je da su zadnje Žarkove reči bile: „Ja sam Srbin, ja moram da umrem“.

Ali, još dok je bio smrtno ranjen u autu Žarko poslednjim atomima snage, sa iskolačenim očima, izgovara, što se jasno čuje na snimku Šaljenjevića: „Ne snimaj me, vodite me u bolnicu“.

Nemački publicista i stručnjak za Balkan – Jirgen Elzeser tih dana je bio na Kosovu i Metohiji i dobro mu je poznat slučaj ubistva dvojice Srba u Prizrenu.

On je u knjizi „Ratni zločini – bestidne laži i žrtve NATO-a u Kosovskom sukobu“ opisao atmosferu terora nad Srbima, ali i to da dvojica ubijenih Srba u Prizrenu nisu bili nikakva opasnost za nikoga, i da su kod sebe imali oružje samo za samoodbranu, jer su znali šta ih čeka ako ih albanski teroristi i Albanci uhvate žive.

ŽARKO JE CELOM SELU POZAJMLJIVAO NOVAC! Pare za sahranu čuvao u koferu preko 50 godina, a onda je primetio nešto čudno!

Slučaj ubistva Andrijevića i Veselinovića je sudski procesuiran u nemačkom gradu Koblencu, odakle je potporučnik David Ferk – prvi Nemac koji je posle Drugog svetskog rata van svoje zemlje i prvi put od tada da nemačka vojska izlazi sa oružjem iz zemlje – naredio da se otvori vatra na ljude civile.

Međutim, optužnica za ubistvo je pala u vodu, jer su sudije došle do zaključka da su nemački vojnici navodno pucali u samoodbrani. Odmah posle tog sudskog procesa, nemački ministar odbrane – Rudolf Šarping odlikovao je Davida Ferka zlatnim ordenom Krsta časti Bundesvera za „besprekorno ispunjenje vojničke dužnosti“.

Na suđenju u Koblencu, David Ferk je kazao: „Nisam ubio zato što sam hteo, već zato što sam morao – i pogodio sam pravo u metu“.

I na Kosovu i Metohiji ovo ubistvo dvojice nedužnih Srba-civila je ostalo van domašaja zakona i pravde, jer je KFOR zvanično izuzet od krivične odgovornosti za bilo kakve svoje postupke, pa i ubistva civila.

UPOZORENJE METEOROLOGA NA OPASNO ZRAČENJE 35, 35, 36, 35... Tropske temperature, noći na 25-26 stepeni, narandžasti meteo alarm: Ne izlazite bez preke potrebe!

Pitanje je da li su Andrijević i Veselinović mogli da izbegnu smrt u Prizrenu kad su se u to vreme našli u dvostrukom neprijateljskom okruženju?

Brutalno ubistvo dvojice Srba u prizrenu, koje su Nemaci izrešetali dok su pokušali da napuste grad spasavajući se od terora razularenih UĆK terorista, ni do danas nije u potpunosti rasvetljeno. Naprotiv, Zapad okrivljuje mrtve Srbe. 

Povezane vesti

 • Korisnik: Geneve81
  14/06/2019 - 08:53
  Ja licno ih ne zalim znajuci sta su radili Albanskim civilima.
 • Korisnik: antibot
  14/06/2019 - 07:27
  A sada recite da nije tacno da su sva ova desavanja na tlu Kugoslavije, a pogotovo Kosova i Metohije izasvali nemci, okupatori cetrdeset prve i evo danas, oni su zlo za Balkan, ni siptari nece proci bolje od srba, samo polako
 • Korisnik: Zvezdan
  13/06/2019 - 18:21
  Pronađite imena tih nacista i objavite. Pa da naši patriotski magijaši (koji nepostoje her su pizde) daju po 100.000€ za glavu svakog od tih hrabrih nacista. Nikakav narod nismo, zato nas je. e ko god stigne.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi