Đorđe Đurić
Printscreen
Đorđe Đurić

Printscreen

Đorđe Đurić, Foto: Printscreen

- Početkom sedmice se nastavlja promenljivo vreme, što znači da će biti povremeno kiše i pljuskova, ali i sunčanih perioda. Dakle, biće nešto toplije. Suta i prekosutra nas očekuje temperatura od oko 10 stepeni - kazao je Đurić.

Tek u sredu i četvrtak možemo da očekujemo poboljšanje vremena, ali još će biti suviše rano za odlaganje kišobrana.

- U sredu i četvrtak konačno više sunca, tempetature u skladu s kalendarom, do 20 stepeni. Međutim, u četvrtak uveče stiže novo naoblačenje sa kišom, pa pd petka i subote sledi manje zahlađnenje. To neće biti one jesenje niske temperature, već, ipak, prolećne, a pad će biti od 5 do 7 stepeni - objašnjava meteorolog.

Tu nije kraj meterološkim obrtima. Nema stabilizacije vremena na vidiku ni od idućeg ponedeljka. Ipak, neće biti hladno kao proteklog vikenda, temperature će biti prolećne, ali biće sveže i nestabilno.

- Još je sve pod znakom pitanja za 1. maj - ističe Đurić.

I tako ćemo iz kišnog aprila zakoračiti u maj i jun, koji su, inače, uobičajeni meseci sa najvećom količinom padavina. To su topli meseci, ali padavine su pljuskovite. To su oni dani kada nam se u toku jednog popodneva poplave ulice, a sutradan kao da ništa od toga nije bilo.

- To je vreme kao na Maldivima. Tamo imate letnje kišne dane i to je topliji deo godine. A zima im je hladniji deo godine, sa temperaturama od oko 25 stepeni - priča Đurić.

Opis vremena za maj i jun, naravno, nije prognoza, već nešto što se ponavlja iz godine u godinu. Nažalost, to znači i poplave, koje su poslednjih godina čini se, sve učestalije.