VANREDNA INSPEKCIJA UŠLA U VRTIĆ U KOM SE DETE OTROVALO Devojčica se nagutala asepsola, direktorka priznala grešku, a njihov izveštaj potpuno iznenađenje!

Nesreća se deseila u Rači

PU
PU "Naša radost", Foto: Printscreen

Dvogodišnja devojčica iz Rače Kragujevačke otrovala se u vrtiću u tom mestu pošto je popila sredstvo za dezinfekciju "asepsol", koji je bio u flašici sa etiketom vode.

Jezivi slučaj dogodio se u vrtiću "Naša radost", a vaspitačica je greškom detetu, umesto vode, dala da popije asepsol, rastvor za dezinfekciju i pranje podova.

Povodom toga izvršena je vanredna inspekcija, a u izveštaju je navedeno:

Dana 19.09.2019. godine sanitarni inspektor izvršio je vanredni nadzor u pomenutoj predškolskoj ustanovi, u skladu sa naležnostima sanitarne inspekcije i ovom prilikom utvrdio sledeće:

Ako danas bude vedro, biće toplo cele godine! Ali jedno ne smete nikako činiti

AUTOR: Alo.rs/ B. P. DATUM I VREME: 21.09.2019. 07:53 Praznik obeležen crvenim slovom Gospojina Foto: Wikimedia Commons Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas slave Rođenje Presvete Bogorodice ili Malu Gospojinu, jedan od 36 velikih praznika koji se u crkvenom kalendaru označava crvenim slovom.

- Sva sredstva za čišćenje, pranje i dezinfekciju drže se u obeleženom ormaru smeštenom u pomoćnoj prostoriji namenjenoj za čuvanje pribora i sredstava za održavanje higijene. Sve hemikalije su u originalnoj ambalaži, a radni rastvori napravljeni od koncetrovanih rastvora drže se u ambalaži na kojoj je naznačeno koji radni rastvor se u njoj nalazi i koje koncentracije. Prema izjavi direktorke poslove održavanja higijene obavlja čistačica, ali je tog jutra vaspitač iz jaslene grupe izvršio dezinfekciju stola 0,5% Asepsolom koji se nalazio u boci sa raspršivačem i na kojoj je vidno bilo naznačeno koji rastvor se u njoj nalazi. Na nesreću boca se razbila i vaspitač je preostali sadržaj presuo u flašicu za vodu i istu odložio na lavabo u toaletu.

Ljubina Jeftić, direktorka PU
Ljubina Jeftić, direktorka PU "Naša radost", Foto: Printscreen

- Takođe, izvršen je pregled svih prostorija i utvrđeno da se higijena istih uredno održava i da svi zaposleni (29 lica) imaju uredno overene sanitarne knjižice i ispunjavaju propisane zdravstvene uslove za rad kao i higijenske uslove u pogledu lične higijene i radne odeće - kaže se u izveštaju.

BONUS VIDEO: Gori automobil na Pupinovom mostu!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi