"TO NISU NAVIJAČI, TO SU UBICE" Danica Grujičić svojom izjavom digla Srbiju na noge! Užasnuta divljaštvom imala je samo jednu poruku koja će boleti MNOGE!

Ovim rečima započela je svoje obraćanje prof. dr Danica Grujičić

Danica Grujičić
Danica Grujičić, Foto: Tanjug/Tanja Valič

"Zanimanje - navijač. Posle onoga što se desilo pre neki dan na Voždovcu, slobodno možemo reći zanimanje - ubica."

Ovim rečima započela je svoje obraćanje prof. dr Danica Grujičić povodom brutalnog napada navijača huligana na mladića M. M. (16) i njegovog druga, nakon čega se ovaj šesnaestogodišnjak sa teškim povredama mozga nalazi u bolnici u kritičnom stanju.

ZAVEJAO NAS SNEG, RAZORIO CIKLON, ALI NAJGORE TEK DOLAZI Pored kiše, čeka nas 13 dana strahote! Spremite se za neizdrživ vremenski šok!

Reakciju prof. Grujičić prenosimo u celosti: "Danas sam pregledala dečka koji je, ni kriv ni dužan bio napadnut od strane pet "heroja". Pet na jednog, sa bejzbol palicama. Udaran je nebrojano puta po glavi, što ne može biti slučajnost i što može da se kvalifikuje samo i isključivo kao pokušaj ubistva.

ZAPANJUJUĆA PREPIRKA U EMISIJI UŽIVO Ovaj čovek je bio sa tobom u nežnoj vezi, a sada je pop: Svi su zaćutali kada je Nenad Prokić rekao ovo u lice Olji Bećković!

Kako je reagovala policija, tužilaštvo ili sudstvo, ja to za sada ne znam. Znam samo da je dečaku ozbiljno ugrožen život, da ima šansu da se izvuče uz velike muke i puno sreće. Postavljam pitanje - šta rade roditelji, šta radi zajednica, kada na jednoj potpuno beznačajnoj, pa čak i da je značajna, utakmici, dečko koji je prvi put otišao na utakmicu dobije batine i to takve da mu ugroze život?!

Oni koji su učestvovali u tome ne mogu se nazvati drugačije nego ubicama. Zašto? Zato što je to zaista bio pokušaj ubistva i to će vam reći svaki sudski medicinar koji iole zna bilo šta o načinu nanošenja povreda.

OD 1. JULA! Svako jaje imaće na ljusci brojeve i slova - na jednu stvar moraćete posebno da obratite pažnju!

Pet 'junaka', pet 'heroja', pet smradova je napalo jednog dečka. Sram da vas bude! I njih, njihovu školu, njihove roditelje i sve one koji su gledali u šta izrastaju ti klinci. Jer, oni su isto tako deca, kao i ovaj momak.

"MOLIMO GRAĐANE DA UMRLE SAHRANJUJU NA SVOJIM PRECIMA" Meštani srpskog sela ostali zaprepašćeni kad su zatekli obaveštenje! Nisu se nadali da će morati ovako da se "stisnu"!

Užasnuta sam i ogorčena. Dajte da uradimo nešto svi zajedno! Ne mogu da verujem da manguparija i ološ mogu da budu jači od države! Ne želim na to da pristanem. Molim nadležne organe da ovoga puta odreaguju onako kako zaista treba i da to bude primer za sve, ne daj bože, sledeće slučajeve ako se budu desili, a ja se nadam da će svi staviti prst na čelo i naći načina da spreče ovakve događaje.

DIREKTORKA ONKOLOGIJE O KOJOJ PRIČA CELA ZEMLJA Juče je rekla da se odriče plate, a danas ponovo šokira - Sram da ih bude, tih pet smradova!

Ceo život lečim bolesnu i decu i odrasle. Druga je stvar kada imate nekog ko se razboleo. Od zdravog momka, od zdravog čoveka praviti sutra invalida iz obesti, iz zlobe... Ja sam ogorčena! Ne znam koliko vlogova treba da snimim na tu temu i da li iko ove vlogove čuje?!

Dajte, policijo, hapsite! Kažnjavajte, nemojte imati milosti prema ubicama! Jer to što se desilo nije slučajno! Gurne čovek čoveka slučajno, ovaj udari glavom u patos i pogine. To je nehat. Ovo ne može biti nehat. Tući po glavi bejzbol palicama nekoga može biti samo smišljeni pokušaj ubistva i nikakva druga kvalifikacija ovog krivičnog dela ne može biti. Dajte da svi zajedno nešto uradimo, svi oni koji mogu, da se ovo više nikada i nigde ne ponovi i da poželimo tom momku puno sreće da se oporavi."

AKO STE MISLILI DA JE PAZARITE - ODUSTANITE! Unosimo otrov prilikom konzumiranja ove namirnice, a da toga nismo ni svesni! Zdravlje nam je ugroženo!

Podsetimo, do napada je došlo u nedelju uveče u blizini stadiona Fudbalskog kluba Torlak u Kumodražu. Nakon završene utakmice Torlak - Studentski grad, M. M. je napala grupa maskiranih huligana sa fantomkama i palicama. Za sada, zbog monstruoznog prebijanja ovog mladića uhapšeni su Vuk Milović (18) i Ognjen Knežević (22), inače pripadnici navijačke grupe "Invalidi Voždovac", a potom još dve osobe.

Povezane vesti

 • Korisnik: velimir
  19/05/2019 - 09:39
  Gospodine ministre Stefanoviću ovakve probleme treba rešavati pre nego što se dese. (svako ko poseduje bilo šta što može da povredi drugu osobu na javnim nastupima od 3-5 godina zatvora)KRAJ.Nego vi se bavite samo politikom a ne sigurnosti gradjana i države. Da smo mi država a ti odgovoran ministar podneo bi ostavku.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi