Tiodorović Branislav
Tanjug
Tiodorović Branislav

Tanjug

Tiodorović Branislav, Foto: Tanjug

Da li će nastavnici pored roditelja morati da mere temperaturu deci u školi, pitanje je na koje je odgovorio Branislav Tiodorović.

- Moramo biti svesni da je škola veliki izazov. Važno je da mala deca krenu u školu. Ja nisam ni psiholog ni sociolog, ali moram vam reći ida je za razvoj deteta bitno da ide u školu i da tamo bude bezbedan. Nije dovoljno da dete pregleda roditelj, poželjno je da se i škola organizije tako da uposle školskog lekara ili nastavnika koji će pratiti zdravstveno stanje deteta pre ulaska u školu i odeljenje. Neophodno da takav lekar ili radnik prepozna da li dete ima neke rane simptome zaraze. Takva kontrola će nam pomoći da se ceo proces odvaja najsigurnije - rekao je Tiodorović.

Podsetimo na to da je u Srbiji registrovano 29.233 potvrđena slučaja, od poslednjeg izveštaja testirano je 9.383 osobe, od kojih je 235 pozitivno. Na respiratorima je 78 pacijenata. U Srbiji od početka testirano je 789.480 osoba, u poslednja 24 sata imamo četiri smrtna slučaja. Ukupan broj preminulih je 665. Hospitalizovanih je 143 u poslednja 24 sata, a otpušteno 267.

Pročitajte još: