Rajko Rađenović
Printscreen
Rajko Rađenović

Printscreen

Rajko Rađenović, Foto: Printscreen

Rajko Rađenović, član obezbeđenja Josipa Broza Tita, ispričao je kako je u šetnji sreo atentatore koji su krenuli da ubiju maršala, tašto je jedan od atentatora na Broza odustao iako je bi na samo metar od njega i ko je Đinđiću mogao da sačuva život.

U ŠETNJI SREO ATENTATORE

Sreo sam Nikolu Kavaju i Boška Radonjića u Vašingtonu 1978. kada su krenuli da ubiju Tita. Dok je Tito bio kod Kartera kolege i ja smo šetali i tada smo prošli pored grupe četnika ispred Bele kuće. A bilo je tu i oko 200 ustaških emigranata. Tada smo kolege i ja sreli Kavaju i Radonjića. Oni su nas prepoznali. Prošli smo jedni mimo drugih. Posle smo to javili našem štabu.

Zbog izbora na snagu stupa poseban operativni plan policije!

AUTOR: Alo.rs/Kosovo online/A.M. DATUM I VREME: 05.10.2019. 15:17 - 05.10.2019. 16:35 Angažovano 650 policajaca ROSU, Kosovo policija, Foto: EPA * Kosovska policija za sver Kosova pripremila poseban operativni plan za vreme izbora * KPS angažovao za sprovođenje plana 650 policajaca * Izvršena procena bezbednosne situacije Regionalni portparol Kosovske policije Branislav Radović kaže da će Kosovska policija na severu Kosova, sutra tokom izbornog dana, delovati u skladu sa posebnim operativnim planom i da će biti angažovano ukupno 650 policijskih službenika.

Niko koliko je meni poznato za vreme Titovog života nije pucao na njega.

Jedan tvrdi da je bilo 57 planiranih od kojih su četiri baš pokušali da sprovedu do kraja - jedan je Drvar, onda ono sa tramvajom, u Dubrovniku i četvrti kada su ruski lekari hteli da ubiju Broza.

Ja sam došao do podataka da je bilo 85 pokušaja atentata na Tita.

Josip Broz Tito

Alo! arhiva

Josip Broz Tito, Foto: Alo! arhiva

O TITOVOM DVOJNIKU

Nekoliko njih se hvale da su bili Titovi dvojnici ali meni to nije poznato a bio sam u svim akcijama. Posbeno ovde u zemlji.

Pročitajte još:

Inače, atentator koji se najviše primakao Titu je to uradio na tridesetogodišnjicu od Drugog zasedanja AVNOJ-a. Taj jedan od ustaških emigranata bio je neposredno u masi. Bio je na metar od Tita. Imao je pištolj kod sebe ali se uplašio od obezbeđenja i mase ljudi.

Zoran Đinđić

EPA

Zoran Đinđić, Foto: EPA

O UBISTVU ĐINĐIĆA

Propusti u ubistvu Đinđića je pre svega u izboru kadrova koji su ga obezbeđivali. Njegov šef obezbeđenja taj Veruović je nekvalifikovan. A i ostali iz te grupe su bili takvi, to odgovorno tvrdim.

Profesionalni policajci bi mu sigurno sačuvali život.

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina