Skupština Srbije
Vesna Lalić
Skupština Srbije Parlament

Shutterstock

Skupština Srbije, Foto: Shutterstock

Funkcioneri se redovno javljaju belom magu Nedeljku Dražiću i žale se da ne mogu da spavaju, da imaju nemire, da im pada energija

Kada se nađu u nekoj delikatnoj privatnoj ili poslovnoj situaciji, političari u Srbiji se, po svoj prilici, ne libe da zakucaju na vrata astrologa, belih magova, vidovnjaka, pa čak i vračara.

Da im nije strana crna magija, pokazalo se na poslednjem primeru, kada su službenici u prostorijama poslaničkog kluba Srpske radikalne stranke u Narodnoj skupštini našli čudan zamotuljak s drvcetom, perom, kamenčićem i crvenim koncem.

Pročitajte još:

Redovni klijenti

Na pitanje šta znači paketić s drvcetom, perom, kamenčićem i crvenim koncem, koji su našli radikali, on odgovara:

- To je poruka da nekome želi da se veže duša, da neko hoće nešto da uradi iznutra. Skupština je na nekadašnjem groblju, i to treba imati u vidu, jer to ne nosi dobru energiju - zaključuje Dražić.

Važne konsultacije

Svojevremeno je novinar Aleksandar Tijanić otkrio da je bivši predsednik Srbije Boris Tadić navodno sve važne državne odluke donosio konsultujući se s vračarom koja se predstavljala kao astrolog. Čak je, prema Tijanićevim navodima, uoči izbora 2012. imao seanse skidanja crne magije u vili na Dedinju.

Boris Tadić

Alo!/Ognjen Radošević

Boris Tadić, Foto: Alo!/Ognjen Radošević

I bivši predsednik parlamenta Predrag Marković ostao je upamćen po tome što je 23. jula 2006, uoči proglašenja obnovljene nezavisnosti Srbije, ušao u zgradu Skupštine tačno u 2.55 kako bi, po savetu astrologa, osigurao da se Srbija „rodi“ u znaku Lava. Gledanjam u položaj zvezda, amaterski se bavio i Bojan Dimitrijević, bivši ministar trgovine i turizma u vladi Vojislava Koštunice, koji je tada čak tumačio horoskop i iz zabave gledao natalnu kartu Tadiću i Koštunici.

- Istina, nekada sam pratio astrologiju, tumačio, ali sada uglavnom ne. Više nemam potrebe za tim, imam druga interesovanja. Znanje iz astrologije mi je ostalo, trebalo bi samo da se podsetim određenih stvari i pravila - kaže Dimitrijević.

ONI SU SARAĐIVALI S VIDOVNJACIMA

Boris Tadić se redovno konsultovao s vračarom

Mira Marković se navodno pre raspisivanja izbora 2000. konsultovala s astrologom

Bivši gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović tražio pomoć proročice Mice Pasuljice

Predrag Marković se bavio astrologijom i numerologijom

Radovan Karadžić koristio usluge vračare Stane, koja je pobadala krstove i tako omeđila granice RS

Gledanjam u zvezde amaterski se bavio i Bojan Dimitrijević, bivši ministar
trgovine i turizma

Sujeverju i paranormalnim aktivnostima najčešće se okreću osobe sa niskim stepenom samopouzdanja i obrazovanja, kaže za Kurir socijalni psiholog dr Vesna Tomić:

- Oni su verovatno već pokušali da nađu rešenje na neki drugi način, ali kada osete da nemaju izlaza, okreću se nadrilekarstvu. Najčešće su to ljudi koji u stvari imaju veliku muku, a neko treći pokušava da profitira na njihovoj nesreći.