Market, kupovina, prodavnica, namirnice,
Shutterstock, ilustracija
kupovina

Shutterstock

kupovina, Foto: Shutterstock

- Bila sam dan ranije u istoj radnji i videla da viršlama ističe rok i zbog toga ih nisam ni kupila. Ali, nisam bila sigurna da li se proizvod sme prodavati i na taj datum koji je ispisan na ambalaži - objašnjava N. R.

Da li kupujete često suhomesnate poruke?

 

- Sutradan sam drugim povodom otišla u istu radnju i proverila da li je proizvod sklonjen iz frižidera. Tada su ostala samo još dva pakovanja, iako ih je prethodnog dana bilo desetak, što znači da su ih u međuvremenu drugi potrošači kupili, a pitanje je da li su shvatili da bi trebalo da ih pojedu istog dana. Kada sam rekla radnicima da u frižideru imaju sporni proizvod, oni su preostala dva pakovanja sklonili bez ikakvog komentara i objašnjenja.

N. R. ističe da je cena viršli bila snižena, ali nigde nije pisalo da je to zbog isteka roka. Tačnije, popust je datiran od 24. septembra do 7. oktobra, a proizvodu je rok isticao četiri dana ranije.

U tom trgovinskom lancu navode da je rok trajanja za kategoriju viršli do dva meseca, a da proizvod može biti u prometu do naznačenog datuma trajanja uključujući i poslednji navedeni dan. 

Pročitajte još: