VELIKO ZLO SE SPREMA BLIZU NAŠE GRANICE Amerikanci u Rumuniji postavljaju rakete " Tomahavk" sa nuklearnim bojevim glavama

Baza Deveselu postaje centar dešavanja

deveselu baza
deveselu baza, Foto: printscren youtube

 

Vojska SAD instaliraće u svojoj bazi u rumunskom Deveselu, na samo 110 kilometara od granice sa Srbijom, sistem SM-3, koji može da ispaljuje rakete 'tomahavk' dometa do 2.500 kilometara!

Kako tvrdi "Raša tudej", velika je verovatnoća da će Amerikanci, u sklopu modernizacije kompleksa u južnoj Rumuniji, uskoro dopremiti i moćne 'tomahavke', kojima su, između ostalog, gađali našu zemlju tokom NATO agresije 1999.

 


"To bi mogao da bude prvi povratak 'tomahavka' u Evropu posle više decenija i prvo njegovo dopremanje iz SAD još od kraja Hladnog rata. Kada se završi kompletno sređivanje, postoji velika verovatnoća da će na to mesto dopremiti i ove rakete", ocenio je za "Raša tudej" ruski vojni analitičar Mihail Hodarenok i dodao da je ubeđen kako modernizacija Devesela predstavlja ozbiljnu pretnju, pre svega, Rusiji.

deveselu baza
deveselu baza, Foto: printscren youtube

 


Baza u Deveselu od srpske granice udaljena samo 110 kilometara

Vojno-politički komentator Miroslav Lazanski kaže da bi zbog ovoga trebalo da postoji ozbiljna zabrinutost i u Srbiji.

- Reč je o sistemu koji može da lansira rakete za presretanje, ali isto tako, vrlo lako može da bude modifikovan i da služi za ofanzivno lansiranje 'tomahavka', čiji je domet do 2.500 kilometara. Zato su Rusi na Krimu postavili lanser raketa 'Iskander', kao i avione-bombardere i lovce. U slučaju bilo kakve krize ili nekog konflikta, baza u Deveselu će biti prva na udaru ruskih snaga i raketa, a taj grad je samo 110 kilometara udaljen od granice sa Srbijom - ističe Lazanski, uz opasku da je sistem SM-3 noćna mora za Rusiju.

deveselu baza
deveselu baza, Foto: printscren youtube

 


I vojni analitičar Aleksandar Radić kaže da je baza u Deveselu direktno uperena protiv Rusije i širenja njenog uticaja.

"HITNO UDARITE NA RUSIJU" Naš komšija poludeo, traži od NATO pakta da krene na medveda!

- Rusiji je jasno da u ovoj bazi postoje lanseri raketa SM-3, koji mogu da lansiraju i 'tomahavke' s bojevim glavama. Baza u Deveselu i jeste napravljena da bi odatle moglo da se dejstvuje po teritoriji Rusije - naglašava Radić.

Povezane vesti

 • Korisnik: Roki
  25/05/2019 - 22:42
  Pa moraju ameri tomahavkama napunjeni sa nuklearnim otpadom istresti iz svojih nuklearki po europi da nas truju ko stakore narode slijepi bugari rumuni grci albanci pa i hrvati svi smo na balkanu tu zrtve pokusni kunici
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi