granica
Tanjug
granica

Tanjug

granica, Foto: Tanjug

- Eh, konačno neko ko se ne testira na koronu kako bi otišao na letovanje - bile su jutros reči medicinske radnice iz jedne beogradske privatne bolnice koja je poslednjih dana "zatrpana" ljudima koji dolaze da obave serološki test kako bi mogli da odu na more u Crnu Goru.

Posle odluke crnogorskih vlasti da srpskim turistima dozvole ulazak u zemlju "samo" sa serološkim testom, bilo da on pokaže da trenutno niste zaraženi kovidom ili da ste ga preležali, znatno se povećao broj pre svega mladih koji su odlučili da ipak odu na kraće letovanje, pa makar to bilo i u septembru.

Ipak, svi oni koji se odluče na putovanje trebalo bi da znaju da je epidemiološka situacija u Crnoj Gori veoma nesigurna, mnogo lošija nego u Srbiji, te da postoji realna mogućnost zaražavanja u inostranstvu.

Da li biste letovali u Crnoj Gori?

 

Prema poslednjim podacima Evropskog centra za sprečavanje i kontrolu bolesti (ECDC) Crna Gora ima trenutno 998 aktivnih slučajeva, odnosno čak 160 na 100.000 stanovnika. Na drugoj strani Srbija ima "samo" 19,9 obolelih od korona virusa na 100.000 građana.

Ipak, nadležni u Srbiji još nisu doneli odluku o eventualnom obaveznom PCR testu ili karantinu za sve povratnike iz Crne Gore.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Luka

08.09.2020 09:29

Država Srbija mora zabraniti svojim državljanima odlazak u CG