Serija Koreni
Promo
Serija Koreni

Promo

Serija Koreni, Foto: Promo

Glavni junaci serije su Aćim Katić (Žarko Laušević), Đorđe Katić (Igor Đorđević), Simka Katić (Sloboda Mićalović), Vukašin Katić (Radovan Vujović), Tola Dačić (Nenad Jezdić)...

Pročitajte još:

 

U četvrtoj epizodi videli smo da Nikola ipak pristaje da ubije Čakaranca, nakon Aćimove pretnje da će ga izbaciti iz kuće i time odvojiti od Simke. On odlazi do Čakarančeve trgovine i ubija ga nožem, a pre toga ga izaziva da se brani sekirom, što ovaj odbija.

Takođe, u ovoj epizodi videli smo i težak razgovor između Aćima i Đorđa, iz kojeg saznajemo kako je ovaj rastao uz oca koji ga je omalovažavao i često nazivao "sinom janjičara"

Nakon tog razgovora, Đorđe isteruje svekrvu Milunku iz kuće, a za njom i Simku, jer ova i nakon posete manastiru, nije ostala u drugom stanju. Simka ipak odlučuje da se vrati u kuću Katića uz majčin savet da može da ostane trudna i sa nekim drugim, jer je "važno da ona dobije dete i da nije bitno ko je otac".

 

 

Za to vreme Đorđe je u kafani u kojoj ostaje čini se danima...Dok se on prepušta pijanstvu, njegov otac sprema bunu, jer kapetan u kafani kod Levića pravi plan da od sada kafedžija upravlja prerovskom opštinom, pošto je Čakaranac stradao.

Obećava mu da će ga vojska štiti od Katićeve srdžbe. Te vesti stižu do Aćima i on sa seljacima napada Levićevu kafanu, koju rasturaju do poslednje daske, dok kapetan uspeva da pobegne.

Podsetimo, serija je rađena po romanu Dobrice Ćosića, a radnja se zasniva u imaginarnom selu Prerovo u domu uglednog domaćina i bogataša Aćima Katića. Njegov sin Đorđe i žena Simka uprkos svim naporima ne mogu da dobiju dete, dok njihov sluga Tola dobio je petoricu sinova, od toga dvojicu blizanaca.

Komentari (5)

zora vukasinovic

12.11.2018 11:23

ma kakvi koreni zadruga i parovi su zakon.

Lju

12.11.2018 11:38

Naucite vec jednom sta je svekrva a sta je (u ovom slucsju)tasta.

Maja

12.11.2018 11:51

Fenomenalno,serija je odlicna.

ja

12.11.2018 12:04

Milunka je tašta ,a ne svekrva muškarci nemaju svekrve.

autocorrect off

12.11.2018 20:56

ko gleda te gluposti?