Uskršnji praznici na Zlatiboru
Foto: Alo/Foto: RINA

Kreativnost jednog arhitekte ovih dana izaziva brojne komentare na društvenim mrežama, kada je objavljena građevina neobičnog dizajna koja se trenutno gradi na Zlatiboru i kada je vidite, shvatićete da nije bez razloga.

Zbog sve učestalije gradnje apartmana i čitavih ugostiteljskih kompleksa, Zlatibor je poslednjih godina na meti komentara javnosti u kojima ljudi izražavaju žaljenje za prirodom koja je uništena zarad novogradnje, ipak, jedna takva zgrada koja je nedavno fotografisana na ovoj planini, mogla bi da vas nasmeje.

Građevina nalik na dvorac iz Diznijevih crtanih filmova, sa kulama oštrih vrhova koje vire iz krova i sa sve stražarskim kulama na svakom uglu višespratnice, zaintrigirala je korisnike društvenih mreža gde je objavljena i svi pokušavaju da joj shvate pravu namenu.

 

 

- "Ako na poslednjem spratu ne živi princeza ja drugog objašnjenja za ovo nemam", "Zlatibor! 3 u 1. Zgrada li je, tvrđava li je, crkva li je?", "Čardak ni na nebu ni na zemlji", "Zlatokosa, ti li si?", "Zlatokosa sa komplet lepinje", "Ovde mora da živi neka tatina princeza" - bili su maštoviti tviteraši.

Dok je jednima bilo teško da poveruju da nije u pitanju fotomontaža niti produkt veštačke inteligencije drugi su se pitali kako je pomenuti objekat dobio građevinsku dozvolu.

- "Ako ovo čudo ima legalnu građevinsku dozvolu, onda tog što je izdao treba u ludnicu strpati", "Ruše se zdanja koja bi trebalo zaštititi, a gradi se nešto, što ne pripada ni jednom stilu. Estetika je umrla", "Kakav neukus...", "Prvo je hteo zgradu, a onda dodao kuću, na kraju se toliko divio sam sebi pa je poželeo tvrđavicu i eto budalaštine na delu", "Da li je realno??? Ne mogu da verujem da je uopšte izdata građevinska dozvola za ovako nešto", "Ruglo je", "Brutalizam srpskog neukusa i primitivizma" - pisali su korisnici.

BONUS VIDEO 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading