Nevreme u Srbiji
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Nakon jučerašnjih veoma burnih vremenskih prilika, uz jake grmljavinske oluje i grad, današnje jutro osvanulo je vedro. Već ovog jutra temperature u Srbiji prelaze 25°C, a i osećaj sparine je veoma izražen.

I današnji dan neće proteći bez pljuskova, ali i mogućih nepogoda.

Ipak, u većem delu Srbije tokom dana biće sunčano i dalje veoma toplo, ali ugodnije u odnosu na prethodnu sedmicu.

Maksimalna temperatura biće od 30°C na severu i zapadu do 35°C na jugoistoku Srbije, u Beogradu do 31°C.

Posle podne u zapadnim i juhgozapadnim, potom i u južnim predelma očekuje se jači razvoj oblačnosti sa pljuskovima i grmljavinom.

U ovim predelima biće idealnih uslova i za formiranje jačih grmljavinskih nepogoda sa gradom, uz jake gromove i vrlo obilne pljuskove, a deo tih već formiranih nepogoda doći će u jugozapadnoj visinskoj struji iz Bosne.

Najveća opasnost od oluja posle podne i pred kraj dana je u Podrinju, na zapadu i jugozapadu Srbije, na Pešteru, u Raškom okrugu, na Kosovu i Metohiji.

Prema kraju dana i i tokom večeri deo ovih grmljavinskih procesa premeštaće se ka Mačvi i Sremu, dok bi u centralni, istočnim i severoistočnim predelima ostalo uglavnom vedro.

Dakle, pojave koje se i danas očekuju, uobičajane su u ovom delu godine, a kako potencijalno mogu biti opasne, poželjno je pratiti državne i nadležne službe i preventivna njihova upozorenja.

BONUS VIDEO 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading