pas
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Cela Srbija bila je u neverici nakon objave u Fejsbuk grupi "Novosađanke" gde je jedna korisnica objavila nesvakidašnju situaciju koja je u četvrtak zadesila jednu devojčicu (13) u tom gradu.

Kako je objasnila, dok je devojčica šetala psa, prišla joj je žena i pseći izmet koji ova nije pokupila, razmazala detetu po glavi, prenosi Blic.

objava na Facebooku

printscreen/facebook

 

 

"Gospođi koja je upravo 13-ogodišnjem detetu razmazala pseće go*vno po glavi imam da poručim da ću da je nahranim istima samo da je vidim. Mogli ste lepo da je vratite i kažete da pokupi. Čak i da viknete na nju. A neće vas ni ta vaša kobasica od psa spasiti. E sad da li će ovo biti objavljeno ili ne, ovo je samo da 'gospođa' vidi da će da dobije užinu negde usput", napisala je ona.

Oglasila se žena koja je dete namazala izmetom

Nakon ovih objava, u komentarima se oglasila i žena koja tvrdi da ja ona ta o kojoj bruji ceo Novi Sad. Ona je u komentaru napisala zašto je devojčicu namazala izmetom.

- E, pa, da se predstavim. Ja sam ta osoba koja je sada detetu, a danas-sutra i odrasloj osobi natrljala go*no na glavu. I nije bitno da li je dete ili žena od 50 godina, ako neko ima psa, kućnog ljubimca, osim obaveze šetanja, ima obavezu i da pokupi za svojim psom! Kada joj je pas uredno obavio s*anje ispod prozora, metar od mog psa, okrenula se i produžila je. Lepo sam je zamolila da pokupi go*ance za svojim psom, a ona se okrenula i pošla istim putem kojim je i došla. Da je rekla "izvini, zaboravila sam kesicu, nemam", nikakav problem, pokupila bih ja, ali - pokupila sam go*ance od svog psa, pokupila sam njeno go*ance, došla do nje i go*no joj je završilo na glavi - napisala je ona.

Prema njenim rečima, to je uradila jer je bila izrevoltirana ponašanjem, a sudeći po tonu objave, uopšte se ne kaje.

- A sad slobodno svi ospite paljbu po meni. Imam psa 4 godine i nije mi se desilo da za svojim psom nisam pokupila (izmet), nema veze da li je pljusak, sneg, trava do kolena, uvek je bilo pokupljeno - podvukla je ova revoltirana žena.

Kazne za ostavljanje izmeta

Ostavljanje izmeta iza kućnih ljubimaca, međutim, nije samo bahato, neodgovorno i štetno, već i podleže kazni od 10.000 dinara, prema članu 36. Odluke o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na teritoriji grada Beograda.

"Kazna za ovaj prekršaj je 10.000 dinara i izriče se prekršajnim nalogom, ali problem nastaje jer se kazna piše samo ukoliko se počinilac prekršaja zatekne na licu mesta. Zbog toga kazne za ovu vrstu prekršaja nisu tako česte, a one koje su napisane uglavnom se odnose na opštinu Stari grad, odnosno centar grada", naveli su pre određenog vremena iz Sekretarijata za poslove komunalne milicije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading