mladen jović
Foto: Alo/Alo

"Sve srećne porodice liče jedna na drugu, svaka nesrećna porodica nesrećna je na svoj način" kaže čuveni citat iz romana Ana Karenjina, a slučaj porodice Jović je specifičan, ali opet i ne tako jedinstven kada dođe do razdora u porodici.

Mladenu Joviću supruga je odvela dve maloletne ćerke iz Japana na nepoznatu lokaciju, i skoro šest godina nije znao gde su, ni da li su žive.

mladen jović

Alo

 


- Nakon završene srednje škole i osnovnih i master studija, dobio sam priliku kao prvi stipendista Vlade Japana u Republici Srpskoj da dođem u Japan na doktorske studije, i nakon doktorskih studija, stupio sam  u brak - započinje svoju priču Mladen Jović.

- Posle rođenja dece, došlo je do bračnih razmirica i prekida braka - nastavlja on. - Zbog razvoda, došlo je do problema viđanja dece. U stranoj državi, zakoni matične zemlje nisu primenljivi, pa je supruga vrlo vešto iskoristila rupe u zakonima Japana, i proces se odugovlačio na štetu dece.

mladen jović

Alo

 

2017. godine, Mladen je dobio mejl da mu je supruga napustila Japan sa maloletnom decom, bez ikakvih dodatnih informacija. Tada počinje borba na više frontova, i u Japanu, kao i Republici Srbiji i Bosni i Hercegovini, koja se nastavila duži niz godina.

Ostatak Mladenove životne priče pogledajte u videu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading