kredit banka
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Proteklih par dana građani dobijaju čudne mejlove i pozive navodno od njihovih "izabranih banaka". Neki su se "upecali" na prevaru dok su neki pozvali svoje filijale i ustanovili da se radi o navlakuši koja ima za cilj da vam skine novac! 

Putem mejla ili poziva lažni bankari vas obaveštavaju kako "morate verifikovati svoj identitet" putem linka koji vam oni dostave. Jedna naša čitateljka je zamalo postala žrtve ove prevare, ali srećom bila je mnogo mudrija od prevaranata. Kristina Petrović (25) je za Alo! objasnila kako je nadmudrila "lažne bankare".

- Više puta me je pozvao isti broj, bila sam u nekoj gužvi na poslu pa nisam mogla u tom trenutku da se javim. Bili su uporni, posle trećeg puta sam se javila. Predstavili su se kao službenici moje banke, rekli su mi da je došlo do nekog problema u vezi mog računa. Da je hitno potrebno da verifikujem nalog preko linka koji će mi poslati - započela je priču Kristina za Alo!

Kako je pametna Beograđanka odmah skapirala da se radi o prevari odlučila je malo da se našali sa njima.

- Rekla sam im da ću pozvati ja banku i rešiti problem, oni su bili toliko uporni da to nije potrebno i da će mi oni rado ceo taj proces uraditi. Skapirala sam o čemu se radi, namerno sam odugovlačila sve dok oni nisu odustali. Nakon razgovora sa njima sam pozvala filijalu svoje banke gde su mi oni potvrdili da se radi o prevari i nikako da ne nasedam na takve "lažne bankare" - kaže Kristina Petrović.

Nažalost, neki građani su ispali lakoverni i upali u zamku. Savet koji je ova mudra devojka dala jeste da se prvo konsultujete sa bankama pre nego što uradite bilo šta u vezi svog računa. Sve sumnjive transakcije vam mogu izbiti novac iz džepa!

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading