mobilni telefon
Foto: Shutterstock

Ukoliko ste u proteklih nekoliko dana primili mejl od banke sa naslovom "Morate verifikovati svoj identitet", nemojte to raditi niti odgovarati na poruku.

Ljudi su se požalili da dobijaju mejlove od banke koja uspešno posluje u Srbiji, u kojima im se traži da verifikuju svoj identitet. Međutim, radi se o lažnoj poruci koja uopšte ne stiže sa zvanične adrese te banke.

- Poštovani korisniče, morali smo da ograničimo neke funkcionalnosti vašeg računa dok ne ažurirate svoje podatke. Podaci koje ste nam ranije dostavili više nisu važeći. Zbog toga što niste na vreme ažurirali svoj identitet, više ne možete dodavati ili primati novac na svoj račun. I dalje možete koristiti sredstva koja već imate na računu - piše u tekstu mejla, uz link preko kojeg navodno možete izvršiti verifikaciju identiteta.

prevara

Printscreen

 

Zatim se navodi da će neke funkcije računa biti trajno ograničene ukoliko verifikaciju ne izvršite do 23. maja 2024. godine.

Ukoliko obratite pažnju, videćete da mejl ne dolazi sa zvanične adrese banke. Jasno je da u pitanju još jedna vrsta internet prevare.

Podsećamo, na ovakve poruke/mejlove nikada ne treba da odgovarate, niti da pratite instrukcije istih. Uvek obratite pažnju sa koje adrese vam je poruka upućena. Takođe, kontaktirajte svoju banku i proverite o čemu se radi.

BONUS VIDEO 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading