grad
Foto: Alo/Printsreen/Instagram/hailz_srbija

Sugrađani su ledenice koje su tamo pale uporedili sa veličinom kokošijeg jajeta.

 

 

Inale, još uvek nije poznato da li je ovo nevreme nanelo štetu poljoprivrednim kulturama u ovom kraju, ali sudeći po njegovoj jačini malo je verovatno da je prošlo bez posledica po poljoprivrednike.

Mreže su preplavljene slikama iz okoline Užica. 

- Bela zemlja, Užice! Veliko zrno grada iz superćelije! Najverovatnije oko 8-9 cm u prečniku. Tek stižu izveštaji iz te oluje - navodi se na instagram profilu "hailz_srbija".

 

 

Grad je pao i u Loznici

- Na području Loznice je padao grad do 6 cm u prečniku. Oblak kod Užica je, najverovatnije, proizveo još veća zrna grada! - stoji u opisu fotografije.

 

 

Inače, poslednje hitno upozorenje RHMZ je izdao u 17:30 časova.

- Oblačnost sa jakim pljuskom, grmljavinom i lokalno gradom sa zapada Srema i Bačke u narednom času zahvatiće Novi Sad, a u naredna 2 časa proširiće se na veći deo Bačke i severnog dela Banata.

- U Mačvanskom okrugu, gde su u prethodnim satima padavine bile obilnije, intenzitet pljuskova polako slabi. U svim ovim oblastima na snazi ostaju narandžasti i crveni meteoalarm.

- Novi grmljavinski razvoji sa gradom osmatraju se na jugozapadu Srbije (Raški i Moravički okrug: Novi Pazar - Ivanjica - Čačak), a u narednas 2 časa očekuju se i u dolini Zapadne Morave.

RHMZ

RHMZ

 

Upaljen crveni metoalarm

Iako su ranije meteorolozi najavili da će u zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Pomoravlju i u istočnoj Srbiji danas biti na snazi narandžasti meteoalarm, nakon pogoršanja vremena meteoalarm za područje zapadne Srbije (pre svega za Mačvanski okrug) podignut je na najviši crveni stepen.

RHMZ

RHMZ

 

 

Šta znači crveni meteoalarm?

"Vreme je vrlo opasno. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi", navodi se na sajtu RHMZ-a.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading