Nevreme u Srbiji
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

U poslednjoj dekadi maja topla, vlažna i nestabilna vazdušna masa na području Srbije uslovljavaće česte pljuskove sa grmljavinom, lokalno praćene gradom i olujnim vetrom, stoji u upozorenju RHMZ od 19:30 sati.

RHMZ

RHMZ

 

Večeras (19.05.) se očekuju potencijalno jači grmljavinski oblaci sa gradom, a u toku noći ka ponedeljku (19/20.05.) lokalno i veća količina padavina (20 - 40 mm), naročito u zapadnoj, centralnoj i južnoj Srbiji.

Najmanja verovatnoća za pojavu nepogoda biće na severozapadu Srbije.

Na jugu Zlatiborskog i Moravičkog okruga osmatraju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Istovremeno oblačnost iz Bosne će do 20.30 časova zahvatiti Podrinje, a pljuskovi sa grmljavinom na ovom području lokalno će biti praćeni gradom i jakim vetrom, precizira se u najavi.

RHMZ

RHMZ

 

Prema prognozi RHMZ-a u naredna tri dana na nivou cele Srbije upaljen je žuti meteoalarm, što je znak da vreme može biti potencijalno opasno.

Iako vremenske prilike koje će zateći Srbiju u naredna tri dana nisu neuobičajene, potreban je dodatan oprez zbog mogućnosti da se izazovu velike materijalne štete.

Prolećne nepogode

Kako je naveo meteorolog Ivan Ristić, nakon lepe subote, od danas počinje pravo prolećno nestabilno vreme.

- Počinje promenljiv period biće preko dana relativno toplo ali sa oblacima stiže i kiša. U nedelju krajem dana i u noći između nedelje i ponedeljka više kiše u severnoj polovini zemlje po mapama deluje da će padati u celoj Vojvodini - naveo je Ristić.

BONUS VIDEO


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading