Privredna komora Srbije
Foto: Alo/PKS/Svetomir Marjanović

Privredna komora Srbije i njen Centar za digitalnu transformaciju u saradnji sa strateškim partnerom Majkrosoftom radi na uvođenju dva nova digitalna servisa zasnovana na veštačkoj inteligenciji - „Meeting Prep AI“ „digitalnog agenta“ za pripremu sastanaka i „Data Dialogue AI“, digitalnog asistenta „zaduženog“ za analizu svih ključnih elemenata u poslovanju, najavio je Marko Čadež, predsednik PKS na Adrija samitu.

Privredna komora Srbije

PKS/Svetomir Marjanović

 

- Digitalni agent olakšaće celu pripremu sastanaka i pribaviti sve važne informacije, počev od osobe sa kojom se sastajete do mogućnosti saradnje i partnerstva sa datom kompanijom ili institucijom. „Data Dialogue AI“ omogućiće da veoma opsežne podatke čitate na vrlo jednostavan način, razgovarajući sa digitalnim asistentom i tako steknete uvid i analizirate sve elemente važne u poslovanju. To su alati na kojima radimo i koji su napravljeni da kompanijama olakšaju svakodnevno poslovanje i učine ih produktivnijim i efikasnijim - objasnio je predsednik PKS.

Čadež je na Adrija samitu učestvovao sa predstavnicima Majkrosofta na panelu o mogućnostima upotrebe veštačke inteligencije u biznisu i istakao da je ovaj događaj odlična platforma za razmenu ideja o budućnosti poslovanja i alatima koji će se koristiti u generisanju novih poslova.

Privredna komora Srbije

PKS/Svetomir Marjanović

 

- Na panelu sa našim strateškim partnerom Majkrosoftom razgovarali smo o tome kako koristiti najnovije tehnologije, spuštajući ih na nivo svakodnevne upotrebe u kompanijama. To je upravo i osnovni zadatak Privredne komore Srbije da kroz naš Centar za digitalnu transformaciju i kroz Inovation hub lansiramo alate koji omogućavaju  poslovnim ljudima da koriste veštačku inteligenciju  i najnovije tehnologije za svakodnevni posao -poručio je Čadež i podsetio da je PKS već lansirala dva digitalna alata koja koriste veštačku inteligenciju „Bizčet“ i „Inovers“ platformu. 

Na marginama Adrija samita Čadež se sastao sa predstavnicima „Energo group“, investicionog fonda Fil Rouge Capital, koji planira širenje u Srbiji, zatim sa menadžmentom kompanija „Stealth Legal AI Startup“, koja posluje u okviru Silikonske doline, BASF.

BONUS VIDEO:

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading