Nebo
Foto: Printscreen/RINA

Sunčani dani na nebu iznad Kosjerića, kako kažu meštani, ostavili su iza sebe neobičan trag. Naime, oko suncu su primetili neverovatan krug koji je bio praćen duginim bojama.

- Iznad nas pojavila se duga, mogu slobodno da kažem da je imala oko 10 kilometara, medjutim to ne bi bilo ništa neobično da se oko sunca nije pojavio krug koji do sada nismo vidjali - kazao je Milan Božović iz Kosjerića za agenciju RINA.

Ova pojava na nebu nije ga ostavila ravnodušnim i krenuo je na internetu da istražuje i vidi o čemu se radi. Tada je shvatio da je u pitanju prirodni fenomen zvani "halo efekat".

- To je optička pojava, koja nastaje refrakcijom i refleksijom svetlosti na ledenim kristalima u cirusnim ili cirostratusnim oblacima. To je svetli prsten oko Sunca ili Meseca, koji moze biti jednobojna bela svetlost ili sastavljen od celog spektra duginih boja - priča Božović.

On dodaje, da na nebu iznad Kosjerića ovakva pojava nije baš potpuna retkost i da su se nakon njegovog zapažanja javili oni koji su i ranije viđali halo efekat.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal GAŠIČ OTKIO ZAŠTO JE POLICIJA ISPITIVALA MAJKU Jedna stvar je bila čudna! #danka #fypシ #fypシ゚viral #alodnevnenovine #alo #dankailić💔 #dankailić ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading