park
Foto: Alo/Foto: privatna arhiva

Nakon što su na društvenim mrežama započete razne rasprave o tome da li je u redu da se upotrebljava ovaj naziv za mesto gde se okupljaju porodice sa decom, ali i mladi ljudi, otkriveno je kako je ime nastalo.

U međuvremenu se Jugmediji javila mlada čitateljka koja je objasnila da je termin ušao u upotrebu pre 10 godina, a počelo je da ga koristi nekoliko devojaka.

- U vezi sa takozvanim "Fuksa parkom", termin je ušao u upotrebu oko 2014. ili 2016. godine. Počelo je da ga koristi nekoliko devojaka, u to vreme našoj generaciji vrlo poznate i popularne, koje su tada bile završni razredi jedne osnovne škole u Leskovcu", pojasnila je ona.

park

Foto: privatna arhiva

 

Kako dalje pojašnjava, nekoliko njih pošlo je zajedno i u srednju školu i međusobno su se oslovljavale ovim nazivom dok su sedele u parkiću.

"Iz ‘fazona’ su se međusobno tako nazivale i stalno sedele tamo, i na kraju su i počele da ga tako zovu. S obzirom na to da su bile "popularne" u gradu i da smo se tada svi mi mlađi (tih godina, generacije 2000,2001,2002), družili i upoznavali, počeli smo i mi da koristimo taj izraz i širili ga dalje, na mlađe prijatelje, braću, sestre", priča ova devojka.

Ona dodaje da je iznenađena što je naziv ustaljen i smatra da nimalo nije reprezentativan.

"Danas su te devojke koje su započele eru ‘fuksa parka’ odrasle i ne odlaze tamo, neke čak više ne žive u Leskovcu", napisala je mlada devojka.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading