Vlade Divac i Leri King
Foto: Alo/Printscreen

Leri King (87), čuveni radio i TV voditelj umro je pre tri godine, a ovog čoveka mnogi se u Srbiji sećaju. Naime, on je uvek bio u centru svih svetskih dešavanja, i bio je dugo jedan od najuticajnijih ljudi u medijima na svetu.

Kada je NATO 1999. napao Jugoslaviju, Leri King je pozvao najpoznatijeg Srbina u Americi, centra Sakramento Kingsa Vlada Divca, i dao mu šansu da objasni neke stvari milionima Amerikanaca.

- Tužan sam zbog svega što se dešava u mojoj zemlji. Znate, američki narod je obmanut o onome što se dešava u Jugoslaviji. Užasno je. Pokušavam da razgovaram sa svojom porodicom, jedva mogu da uspostavim vezu. Brat me zvao pre sat vremena. Bombardovanje je. Grozno je - rekao je Divac.

Osvrnuo se na svoju porodicu koja je u tim trenucima bila u Srbiji.

- Brat mi je u Beogradu, porodica južno od Beograda. Pokušavaju da nađu mesta u skloništima. Čujem da ima žrtava - odgovorio je Vlade.

- Srbija je suverena zemlja. Meni je žao svih žrtava i srpskih i albanskih, ako to znači da su poginuli nevini ljudi. Problem je u nevinim ljudima koji plaćaju cenu zbog toga što političari na obe strane rade. Pokušavam da izvučem iz Srbije bebu mog brata. Tužno je što je ona u skloništu - rekao je Divac i dodao:

- Svako stoji iza svoje strane. Ja sam ponosan što sam Srbin. Nisam političar, rekao sam to, ali stvarno žalim zbog toga što se sada dešava mom narodu - zaključio je Vlade Divac 24. marta 1999. godine.

Pogledajte:

 

 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading