Divlji parking - aerodrom
Foto: Alo/Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Vesić je u izjavi za Tanjug rekao da je Ministarstvo upoznato sa slučajem izgradnje divljeg parkinga na putu koji vodi od auto-puta Beograd-Šid do aerodroma "Nikola Tesla", kao i da je probijena zaštitne ograde kako bi se obezbedio ulaz i izlaz sa tog divljeg parkinga.

- Oni koji su to uradili probijanjem ograde su izvršili krivično delo i ugrozili bezbednost učesnika u saobraćaju. Zaštitna ograda nije mogla da bude uklonjena bez podrške onih koji rade u državnim službama, to je jasno, a oni su ti koji bi to trebalo da spreče - istakao je on.

Ministar je naglasio da se saobraćajnica koja vodi od auto-puta do aerodroma nalazi u nadležnosti grada Beograda.

Dodao je da je ministarstvo bilo prinuđeno da reaguje u povodom ovog slučaja, jer nadležni upravljač puta, nije reagovao i ograda nije vraćena, pa je samim tim bila ugrožena bezbednost učesnika u saobraćaju.

Divlji parking - aerodrom

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

 

Vesić je istakao i da je bilo važno reagovati i zbog toga što vodi do najvećeg medjunarodnog aerodroma u Srbiji.

Ministar je poručio da će, kada naredne nedelje Uredbe stupi na snagu, naložiti vraćanje zaštitne ograde i podnošenje krivičnih prijava protiv svih onih koju su učestvovali u uklanjanju ogrode, ugrozili bezbednost saobraćaja i uništili državnu imovinu.

- I ostale saobraćajnice oko aerodroma uskoro će postati državne, zaštitne ograde će biti postavljene da bi se predupredilo nelegalno uključenje i sa drugih divljih parkirališta - objasnio je Vesić.

Ministar je dodao da počinje i izgradnja pruge od Zemun Polja ka aerodromu, a procene ukazuju da će se na taj način od aerodroma ka Beogradu prevoziti više od 50 odsto putnika.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading