Projekat
Foto: Promo/Millenium Team

Postrojenje će prečišćavati otpadne vode sa teritorije cele opštine Svrljig, a kapacitet postrojenja je 7000 ekvivalentnih stanovnika. Pečišćavanje otpadnih voda vršiće se po poslednjim evropskim standardima, nakon čega će se u reku Svrljiški Timok ispustiti potpuno čista voda.

Postrojenje će biti SBR Tehnologije i u okviru njega naći će se 2 SBR Reaktora, egalizacioni bazen, rezervoar za višak mulja, upravna zgrada, tehnički objekat, pristupne saobraćajnice i drugi objekti koji će činiti celinu postrojenja. Očekuje se da će radovi biti završeni do kraja ove godine, što je u skladu sa planiranim i

ugovorenim rokom.

Paralelno sa radovima na novom postrojenju, Millennium Team u Svrljigu privodi kraju izvođenje radova na novoj kanalizacionoj mreži.

Projekat Čista Srbija sprovodi Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a finansira Republika Srbija. "Millennium Team" u saradnji sa kineskom kompanijom CRBC u okviru projekta Čista Srbija, projektuje
i izvodi radove u četiri grada Kučevu, Vranju, Svrljigu i Varvarinu.

Manje od 60 odsto stanovništa naše zemlje trenutno je priključeno na kanalizacioni sistem, pri čemu se manje od 10 procenata kanalisanih otpadnih voda prečišćava na postrojenjima. Ovaj problem rešiće se implementacijom ovog projekta, čime će se povećati nivo izgrađenosti kanalizacije i sistema za prečišćavanje otpadnih voda u Srbiji.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading