ČISTA SRBIJA U MIONICI Momirović: Realizovano oko 160 kilometara nove kanalizacione infrastrukture (FOTO)
Rina

Na teritoriji cele države do danas smo u okviru projekta „Čista Srbija“ realizovali oko 160 kilometara nove kanalizacione infrastrukture, a naš operativni plan je da do kraja godine završimo i četiri postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović tokom obilaska radova na izgradnji komunalne infrastrukture u opštini Mionica.

„Zaista sam ponosan na projekat „Čista Srbija“ koji smo pokrenuli na teritoriji cele države. Konkretno ovde u Mionici i Banji Vrujci gradimo oko 20 kilometara nove kanalizacione infrastrukture i dva postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u šta investiramo 10,5 miliona evra. Iz temelja menjamo ekološku sliku naše lepe države. Investiramo i gradimo nove ekološke projekte i ne stajemo nijedan dan, čak ni po ovim vremenskim uslovima. Samo smo u Novom Sadu izgradili novih 32 kilometra kanalizacione mreže i što bi rekao moj prijatelj Miloš Vučević – „mi gradimo, a oni ruše““, izjavio je ministar Momirović.

ČISTA SRBIJA U MIONICI Momirović: Realizovano oko 160 kilometara nove kanalizacione infrastrukture (FOTO)

Rina

 

 

Ministar Momirović se ovom prilikom osvrnuo na događaje u Novom Sadu, rekavši da jedna organizacija pod nazivom „Ne davimo Beograd“ koja se bavi komunalnim i lokalnim pitanjima u gradu Beogradu dolazi u Novi Sad da nasilno upada u Skupštinu tog Grada, jer im ne odgovora urbanistička koncepcija ili generalni urbanistički plan Grada Novog Sada.

„Ovim putem molim sve Novosađane, kao Beograđanin, da izdrže, jer mi kao Beograđani nemamo prava da se time bavimo – to je stvar elementarne političke kulture. Organizacija Novog Sada u urbanističkom smislu je pitanje za građane Novog Sada. Mi gradimo jedan fenomenalan most u Novom Sadu, koji je deo obilaznice oko Novog Sada, a gradimo i most koji će biti deo Fruškogorskog koridora“, rekao je Momirović.

„Projekat izgradnje kanalizacione mreže i prečistača otpadnih voda je možda i istorijski za nas, jer je država izdvojila ogromna sredstva kako bi poboljšala kvalitet života naših građana u Mionici i Banji Vrujci. Građani Mionice vide da država dosta ulaže, mi smo o projektu izgradnje komunalne infrastrukture sanjali, a sada vidimo da će Mionica biti mesto po svim ekološkim standardima. Pohvala za ministra Momirovića koji je samo u Mionici četiri puta u obilasku radova“, istakao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

U opštini Mionica u okviru projekta „Čista Srbija“ biće izgrađeno 10.581 metar kanalizacione mreže i jedno postrojenje za preradu otpadnih voda, dok će u Banji Vrujci uz jedno postrojenje za preradu otpadnih voda biti izgrađeno i 8.498 metara kanalizacione mreže. Izvođač radova je kineska kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC).

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading