Kiša u Beogradu
Foto: Tanjug/Tanjug

U ovom času širom Srbije je promenljivo oblačno, a pljuskova sa grmljavinom već ima u Rasinskom okrugu. Ovaj oblačni sistem sa pljuskovima i grmljavinom nastao je nad brdsko-planinskim područjem Rasinskog okruga i u naredna dva sata premeštaće se u jugozapadnoj visinksoj struji prema severoistoku, odnosno ka širem području Kruševca, ka Stalaću i dela ušča Južne i Zapadne u Veliku Moravu.

Lokalnih pljuskova biće ponegde i u drugim centralnim predelima Srbije, lokalno i na zapadu i istoku.

Trenutne temperature u većem delu Srbije kreću se od 10 do 16°C, u Beogradu je 15°C. Zlatibor i Sjenica mere 10°C, a Kopaonik 2°C.

Promenljivo oblačno nastaviće se tokom poslepodneva. Na severu će veći deo dana biti suvo sa sunčanim intervalima, dok se u ostalim predelima povremeno očekuju kiša i pljuskovi.

U južnim i jugoistočnim predelima Srbije i u delovima centralne Srbije očekuju se i lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Više padavina danas se očekuje u južnim, centralnim i jugoistočnim predelima Srbije i u tim predelima palo bi od 10 do 30 milimetara kiše po kvadratnom metru.

Pred sam kraj dana i tokom večeri kiša i pljuskovi zahvatiće i severozapadne predele Srbije.

Dakle, u Beogradu i u Novom Sadu tokom većeg dela dana biće suvo, uz sunčane periode, a uslova za kišu i pljuskove biće pred sam kraj dana ili uveče.

Posle podne i uveče u planinskim predelima iznad 1.500 metara očekuje se sneg, a na planinama južne i jugoistočne Srbije biće uslova i za pljuskove snega sa grmljavinom.

Maksimalna temperatura biće danas od 12°C na severozapadu do 18°C na jugoistoku Srbije, u Beogradu oko 15-16°C.

Inače, Srbija je pod uticajem ciklona, koji kruži nad našim područjem i donosi vlažnu vazdušnu masu sa padavinama. Njegov centar narednih dana biće malo istočnije od nas, pa će sa severa uslediti prodor hladnije vazdušne mase.

U Srbiji će u sredu i u četvrtak biti oblačno, povremeno sa kišom i pljuskovima, na planinama sa snegom.

Severno strujanje pročistiće atmosferu od prašine i čestice pustinjskog peska iz Sahare.

Maksimalna temperatura biće od 10 do 14°C.

U petak se očekuje stabilizacija vremena i porast temperature, tako da će vikend biti suv i topliji, a maksimalna temperatura biće od 15 do 20°C.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading