Prolom banja
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije, istakla je za Alo! da naši građani najviše vole aktivni odmor u prirodi.

- Naši turisti na prvom mestu se odlučuju za boravak u planinskim centrima i banjama, tako da po broju noćenja najčešće idu na Zlatibor, Kopaonik, Taru, Divčibare, Staru planinu, a potom u Vrnjačku banju, Sokobanju, Kuršumlijsku banju, Prolom i Lukovsku banju. Takođe, banja Vrdnik je vrlo atraktivna, kao i Fruška gora. Tako da se naši građani više odlučuju za boravak u prirodi i za odmore koji su vezani za aktivnosti napolju - rekla je Labovićeva za Alo!.

Planine

Cene smeštaja za pet dana za dve osobe na Zlatiboru kreću se od 16.000 dinara za privatni smeštaj do 160.000 dinara u luksuznim hotelima.

Povoljan privatan smeštaj može da se nađe i na Kopaoniku na sajtu booking.com gde pet noćenja za dve osobe košta 17.000 dinara, dok je smeštaj u hotelu do deset puta skuplji.

Nešto jeftinija je Tara, gde petodnevni odmor u privatnom smeštaju može da vas košta 9.000 dinara, a na Divčibarama cena istog aranžmana je 25.000 dinara.

Najjeftiniji privatni smeštaj za prvomajske i uskršnje praznike na Staroj planini koji može da se nađe na sajtu booking.com košta oko 12.000 dinara.

Banje

Golubačka tvrđava

Alo

 

I ovih praznika vlada velika potražnja za banjama, a najviše je interesovanja za Vrnjačku banju. Najjeftiniji petodnevni smeštaj može da se nađe za 12.000 dinara, dok su hoteli nešto skuplji - do 90.000 dinara.

Slična situacija je i u Sokobanji, u kojoj je najjeftiniji privatni smeštaj 10.500 dinara za pet noćenja, dok u hotelu cena ide i do 100.000 dinara.

U okolini Prolomske banje pet noćenja u privatnom smeštaju koštaju 5.000 dinara, a smeštaj u hotelu je oko 65.000 dinara.

 

Jednodnevni izleti

U zavisnosti od toga u kom delu države žive, građani Srbije imaju na raspolaganju izlete po Vojvodini - poput obilaska dvoraca ili jezera na Paliću, šetnju Fruškom gorom ili odlazak na čašicu vina u Sremske Karlovce. Onima sa decom prirodni rezervati poput Zasavice i Deliblatske peščare ili Carske bare mogu biti idealno rešenje za jednodnevni izlet tokom Prvog maja ili, na primer, poseta nekoj od pećina ili manastira.

Ukoliko se odlučite da ostanete na Paliću pet dana, cene smeštaja za dve osobe i jedno dete kreću se od 18.000 do 36.000 dinara.

Golubačka tvrđava

Golubačka tvrđava

Alo

 

Dunav je najlepši kod Golubačke tvrđave, tvrde mnogi koji su ovu reku videli iz svih uglova, a u blizini nje trenutno u ponudi na sajtu booking.com ima smeštaja za pet dana i za dve osobe po ceni od 11.000 dinara pa naviše.

 I do 12 dana mini-odmora

Zaposleni će prvi predah od posla imati prvog maja, odnosno na Praznik rada, koji pada u sredu, i drugog maja, odnosno u četvrtak.

Zatim već u petak, 3. maja, pada Veliki petak, a onda i te nedelje, odnosno 5. maja, Vaskrs. Neradni dan je i 6. maj - Vaskršnji ponedeljak. Ako vam je ostalo godišnjeg odmora, možete da uzmete samo četiri radna dana (utorak, sredu, četvrtak, petak) i da dobijete 12 dana odmora pošto sve to spajate sa vikendom koji sledi.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading