Saopštenje
Foto: Privatna arhiva/Marina Jančević

- Ministarstvo informisanja i telekomunikacija danas je raspisalo devet javnih poziva za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja, a sve u skladu sa novim Zakonom o javnom informisanju i medijima i novim Pravilnikom o sufinansiranju projekata iz oblasti javnog informisanja. U pitanju je devet konkursa proizvodnje medijskog sadržaja za radio, televiziju, internet, za novinarska izdanja, za proizvodnju medijskog sadržaja za one izdavače koji se nalaze na teritoriji autonomne pokrajne Kosovo i Metohija, za proizvodnju medijskog sadržaja za pripadnike srpskog naroda u regionu, medijskog sadržaja za osobe sa invaliditetom i na jezicima nacionalnih manjima, kao i za unapređenje etičkih i profesionalnih standarda - rekao je Jovanović. 

On je istakao da je novina da je ove godine u budžetu obezbeđeno čak 337 miliona dinara, što je za 27 miliona dinara više nego prošle godine.

- Konkretno za projekte proizvodnje medijskog sadržaja za izdavače koji su sa teritorije Kosova i Metohije duplo je povećan iznos novčanih sredstava. Javni pozivi će biti otvoreni do 30. marta ove godine, a što se tiče prijava za članove konkursnih komisija koje će odlučivati o projektima oni se mogu javiti do 20. marta ove godine. Nakon zatvaranja konkursa, rok za donošenje odluka je 90 dana - izjavio je ministar. 

Javni pozivi i prateća dokumentacija objavljeni su na veb sajtu Ministarstva informisanja i telekomunikacija i mogu se preuzeti na ovom LINKU.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading