RAZMIŠLJATE O ODLASKU IZ GRADA? OVO JE BIZNIS BUDUĆNOSTI Za seoski turizam 150 miliona dinara, prijave do polovine aprila
RINA

Pravo na dodelu sredstava imaju seoska turistička domaćinstva, salaši i etno kuće evidentirani u informacionom sistemu E-turista za dogradnju, navode iz Ministarstva i napominju da to uključuje i dodatno opremanje postojećih ugostiteljskih objekata za smeštaj.

Maksimalana visina podsticaja po projektu je 2,9 miliona dinara, uz obavezu sopstvenog učešća u iznosu od 10 odsto ukupne vrednosti investicije - navode iz Ministarstva.

Zaključuju da će 150 miliona dinara biti dodeljno kako bi se povećo turistički promet kroz razvoj ruralnog turizma i dodaju da će to ujedno doprineti i podsticanju ravnomernijeg regionalnog i lokalnog razvoja.

Javni poziv, kao i svi potrebni obrasci i instrukcije za podnošenje zahteva, objavljeni su na sajtu Ministarstva turizma i omladine.

Podsetimo, već godinama je seoski turizam u Srbiji u usponu, pa su tako i brojne javne ličnosti sa glume, pevanja, pa čak i politike prešle u ove, mirnije vode. 

Uz izdavanje seoskih kuća, domaću hranu  i piće, oni se uglavnom bave uzgojem organskog bilja, ali i stoke. 

BONUS VIDEO: 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading