Vremenska
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Topla vazdušna masa struji sa jugozapada i sa Mediterana, te su temperature znatno iznad proseka za ovo doba godine, piše meteorolog Đorđe Đurić u novoj vremenskoj prognozi za Telegraf.

Današnje temperature u većem delu Srbije kretale su se od 13 do 17°C, u Beogradu je bilo 15°C. Na Kopaoniku je bilo 5°C, a Zlatibor je merio 11°C.

Snežnog pokrivača ima samo još na višim planinama, Kopaonik meri 23 centimetara.

Vreme sutra

Sutra će biti još toplije, a uz sunčano vreme maksimalna temperatura biće i do 18°C.

S obzirom na to da je prosek maksimalne temperature za ovo doba godine od 5 do 7°C, one su ovih dana za pet do 10 stepeni više od proseka, što je čest slučaj ovog februara.

Dakle, ovogodišnji ferbuar u više navrata je u Srbiji bio nalik pravom prolećnom, a najviša temperatura u Srbiji dostigla je 23°C u Negotinu.

Visoka temperatura

Alo.rs/ Shutterstock

 

Ovogodišnji februar svakako će ući u istoriju među najtoplijim otkad se vrše merenja, ali se ne očekuje obaranje rekorda iz 2016. godine niti najviših temperatura ikada, jer najviše temperature koje će biti moguće do kraja februara neće biti više od 20°C.

Inače, prvi dan vikenda pred nama doneće nam sunčano i još toplije vreme, uz temperature do 18°C, dok se drugog dana vikenda očekuje manje pogoršanje vremena, uz pad temperature vazduha za pet do sedam stepeni i tek ponegde sa slabom kišom.

Iako su ovih dana maksimalne temperature nalik onim na kraju marta i početku marta, odnosno da su nalik prolećnim, da kalendarski i dalje traje zima mogu nas podsetiti hladne noći i jutra, pa se tako najniža jutarnja temperatura juče u Srbiji spustila na -8°C, a danas na -7°C.

Mraz se očekuje još u subotu ujutro, zahvaljujući vedrom vremenu, dok se od nedelje pa u nastavku februara očekuju znatno toplija jutra, uz temperature uglavnom iznad nula stepeni i to zbog više oblačnosti.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading